Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009

Σαλάτα της Ελευθερίας

Μια παραλλαγή της χωριάτικης και της κουκουβάγιας ή ντάκου ανάλογα με τη φρυγανιά που θα βάλετε σε λάιτ έκδοση.

σαλάτα της ελευθερίας

υλικά
* 1 ντομάτα
* ½ αγγούρι
* 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
* 1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
* 1 κρεμμύδι σε φέτες
* λίγο μαϊντανό
* ½ cottage cheese
* 1 κρητική κρίθινη φρυγανιά ντάκο

προαιρετικά
* ελιές σε ροδέλες
* λίγο καφτερη πιπεριά

εκτέλεση
1. Σε βαθιά γαβάθα κόβουμε την ντομάτα, το αγγούρι και από πάνω τις πιπεριές το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
2. Αλάτι, ξίδι, λάδι και ανακατεύουμε.
3. Από πάνω το cottage cheese.
4. Τέλος βρέχουμε τη φρυγανιά κάτω από τη βρύση και τη σπάμε κατευθείαν στο πιάτο.
5. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε

δεν ξεχνώ
Προσοχή όχι το αλάτι, ξίδι και το λάδι πάνω στη φρυγανιά γιατί τα ρουφάει αυτή. Βάζω τη φρυγανιά στο τέλος να μην παπαριάσει. Γίνετε πολύ καλό αν αντικαταστήσουμε το cottage cheese, με τυρί φέτα και να βάλουμε και λίγη ρίγανη.

καλή όρεξη













Δεν υπάρχουν σχόλια: