Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009

Στραπατσάδα της γιαγιάς

Άλλες γεύσεις, άλλες μυρωδιές, άλλες θύμισες !!!!!!!!!!!!
κλασική καλοκαιρινή συνταγή που μας την έκανε πάντα η γιαγιά με αυγά ημέρας από τις κότες της στην αυλή και ντομάτες ώριμες στο κλαδί από τον μπαχτσέ της.

στραπατσαδα 003


υλικά
* 3 ντομάτες στον τριφτή
* 6 αυγά
* 1/4 φέτα
* αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
* ελαιόλαδο
* προαιρετικά καυτερή πιπεριά

εκτέλεση
Βάζουμε στο τηγάνι την πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες, και την τσιγαρίζουμε.
Προσθέτω την ντομάτα και την αφήνω να πάρει μια βράση, να μην δέση η σάλτσα.
Σπάμε ένα ένα τα αυγά στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πρώτα τα ασπράδια και μετά τους κρόκους.
Μόλις αρχίσουν να σφίγγουν τα αυγά, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι.
Τρίβουμε το τυρί με το χέρι μας και απευθείας στο τηγάνι,
βάζουμε ρίγανη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

δεν ξεχνώ
Θέλει να έχει μπόλικο ζουμακι για να βουτάμε το ψωμί μας.
Σε περίπτωση που δεν έχει προσθέτουμε λίγο νεράκι και του δίνουμε μια βράση ακόμα.

καλή όρεξη




Δεν υπάρχουν σχόλια: