Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009

Τηγανιά κοτόπουλο

Συνοδεύει ρύζι, μακαρόνια, πατάτες και ότι τραβάει η όρεξη σας

τηγανιά κοτόπουλο

υλικά
* 1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
* 4-5 πιπεριές κέρατο
* 2 πιπεριές Φλωρίνης
* 1 νεροπότηρο ρετσίνα
* 1-2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
* αλάτι
* πιπέρι
* κάρυ
* πάπρικα
* ρίγανη
* ελαιόλαδο

εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός της ρετσίνας και της μουστάρδας,
2. τα βάζουμε στο αντιπολιτικό και τα αφήνουμε με το καπάκι κανένα 10 λεπτό
3. ανακατεύοντας που και που.
4. Όταν πιει το ζουμί του και ροδίσει, σβήνουμε με τη ρετσίνα και το αφήνουμε να βράσει κάνα 10 λεπτό ακόμα.
5. Γέρνουμε λίγο στο πλάι το τηγάνι και λιώνουμε τη μουστάρδα στο ζουμάκι
6. κουνάμε το τηγάνι να πάει παντού.
7. Κλείνουμε το μάτι και το καπάκι και το αφήνουμε να δέσει λίγο ακόμη.

δεν ξεχνώ
Aν γίνει πολύ στεγνή προσθέτουμε λίγη ρετσίνα ακόμη.
Πολλές φορές αντικαθιστώ την μουστάρδα με κρέμα γάλακτος.

καλή όρεξη



Δεν υπάρχουν σχόλια: