Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

πατάτες φούρνου σε 20΄



από μέσα ζουμερές και από έξω τραγανές, ίσως οι πιο νόστιμες πατάτες φούρνου που έφαγα ποτέ

πατατες φουρνου (σε 20 λεπτα)

υλικά
8-10 μέτριες πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ σουπ μουστάρδας
2 ποτήρια νερό
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
φρυγανιά τριμμένη

εκτέλεση
πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε στα 4
τις πασαλείβουμε με τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε
τις βάζουμε στη χύτρα με το σκόρδο,τα λεμόνια και το νερό
τις αφήνουμε να βράσουν για 8 λεπτά ακριβώς
την ανοίγουμε και τις κάνουμε τούμπα σε μεγάλο ταψί
αφαιρούμε το σκόρδο, τις πασπαλίζουμε από πάνω με φρυγανιά, να πάει παντού
και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν

δεν ξεχνώ
η μαγειρική είναι φαντασία, αφήστε την λοιπόν να κάνει τη δουλειά της
μπορούμε να βάλουμε και λίγο κασέρι τριμμένο από πάνω, να αντικαταστήσουμε το νερό με ρετσίνα
να προσθέσουμε καρότα πιπεριές και ότι βάλει ο νους μας

καλή όρεξη

5 σχόλια:

pandora είπε...

οι πατάτες φούρνου είναι ευαίσθητο θέμα...μου αρέσει η ιδέα με την χύτρα και την επόμενη φορά θα τις κάνω έτσι...Καλό βράδυ!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αυτές είναι συνταγές για μένα!!
Γρήγορες και νόστιμες!!
Ατο τσακα τσακα έτοιμες οι πατατούλες!

big mama είπε...

Τι εύκολες! Και η ιδέα με το βράσιμο στη ρετσίνα πολύ ενδιαφέρουσα!

αχτίδα είπε...

Αχ! πάντα μου αρέσουν οι πατατούλες φούρνου να τις τσιμπάω ζεστές ζεστές!Καλά Χριστούγεννα!

Ελευθερία είπε...

χαιρομαι που σας αρεσαν οι πατατες, δοκιμαστε τες αυτες τις μερες, φοβερο συνοδευτικο για ολα τα... κρεατα!!!!!!!