Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

μπουγιουρντί

μπουγιουρντι

υλικά
μια φέτα τυρί πάχους 1 -1,5εκ
2 φέτες κασέρι
1 καυτερή πιπεριά
1 ντομάτα ώριμη
αλάτι
ρίγανη
ελαιόλαδο

εκτέλεση
ξεκινάμε ξεφλουδίζοντας και κόβοντας τη ντομάτα σε φέτες
βάζουμε τις μισές στο πήλινο
από πάνω μια φέτα κασέρι, το τυρί,την άλλη φέτα κασέρι, τη ντομάτα ,το καυτερό σε ροδέλες και τέλος λάδι, ρίγανη και λίγο αλάτι
το κλείνουμε με λίγο αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν τυριά και κασέρια.

δεν ξεχνώ
μπορούμε να το κάνουμε σε αλουμινόχαρτο στα κάρβουνα, σε πήλινο στο φούρνο αλλά και σε ένα πιάτο στο μικροκυμάτων
αν μείνει μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε την άλλη μέρα σε σάντουιτς σαν αλοιφή

καλή όρεξη

4 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Από τα ωραιότερα μεζεδάκια!
Βέβαια δεν ξέρω γιατί το έχω συνδέσει με καλοκαιράκι, όχι ότι τον χειμώνα μας κακοπέφτει δηλαδή!

Δημήτρης είπε...

Το αγαπημένο της Αχτίδας μου, μα δεν ήξερα οτι βάζουν και κασέρι, εγώ το φτιάχνω μόνο με τυρί και καυτερή πιπεριά σε πήλινο.

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Ελενάκι ασε τις κονξες, πιάσε τσιπουράκι και πάμε στης Ελευθερίτσας να το τσακίσουμε......
Πάντως κι εγώ, δεν το έχω δοκιμάσει με κασέρι ποτέ.
Ενδιαφέρον, θα αρέσει και στο Θάνο που είναι κασεράκιας χιχιχιχιχι
Καλό βράδυ :)))

Ελευθερία είπε...

ΕΛΕΝΑ ειναι οντως ενα απο τα ωραιοτερα μεζεδακια, και μην ξεχνας ειναι παντως καιρου!!!!!

Δημήτρης δοκιμασε το και πες μου εντυπωσεις, εμεις λατρευουμε αυτο το μαστιχοτο που δινει το λιωμενο κασερι. το φαγαμε σε μια ταβερνα ετσι και απο τοτε δεν το αλλαζουμε!!!

EYH μου σας περιμενω και σας και το τσιπουρακι που λες, παρε και τον Θανο μαζι θα κανω... κι αλλο!!!