Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Ρεβυθοκεφτέδες

ρεβυθοκεφτεδες

Υλικά
½ κιλό ρεβίθια
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
5 κουτ σουπ αλεύρι
αλεύρι για το τηγάνι
λίγο κύμινο
αλάτι
πιπέρι
σπορέλαιο

προαιρετικά
λίγο μπούκοβο τριμμένο
φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ρεβίθια, σύμφωνα με της οδηγίες από το σακουλάκι, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε καλά και τα περνάμε από το μύλο των λαχανικών.
Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κύμινο και το αλεύρι, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, αν δεν πλάθονται θέλουν κι άλλο αλεύρι, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δυο πλευρές.

Δεν ξεχνώ
Αν δεν έχουμε μύλο λαχανικών μπορούμε να τα λιώσουμε με το εργαλείο για τον πούρε.
Αν θέλουμε μπορούμε να τις παναρουμε με φρυγανιά τριμμένη αντί για αλεύρι. Γίνονται ποιο τραγανοί

καλή όρεξη

4 σχόλια:

kiki είπε...

Άραγε πώς θα είναι ψητοί;

ΕΛΕΝΑ είπε...

Από τους αγαπημένους μου "ψευτοκεφτέδες"!!
Εγώ βάζω και ματζουράνα, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο τους πάει, μου το είχε πει ένας μάγειρας στην Σίφνο κάποιο καλοκαίρι που είμασταν εκεί!
Φιλιά, καλό βράδυ!

EYH είπε...

Εγώ πάλι προσθέτω δυόσμο και κόλιαντρο μπόλικο.
Τελευταία φτιάχνω τους Σαμιώτικους ρεβυθοκεφτέδες που γίνονται σαν λουκουμαδάκια.
Πάντως όπως και να γίνονται, τα παιδάκια μας ξεγελιούνται και τρώνε ρεβύθια!!!!
ΦΙλάκια :))

Ελευθερία είπε...

kiki δεν τα εχω δοκιμασει ψητα, αλλα... γιατι οχι. την αλλη φορα θα τα δοκιμασω και θα σας ενημερωσω!!!

ΕΛΕΝΑ μαντζουρανα εεε????
για να ειμαι ειλικρινης την ξερω μονο σαν τσαι, δεν την εχω βαλει ποτε σε φαγητο, αλλα γιατι οχι, ευχαριστωωωω!!!!!!!!

EYH δυοσμος τους παει η αληθεια ειναι οτι και βαζω καμια φορα.
οσο για τα ρεβυθια... τα παιδια μου τα τρωνε οπως και να ειναι

αυτη ειναι η νηστίσιμη εκδοση των ρεβυθοκεφτεδων που κανω, αν και η αλλη η αρτύσιμη με πουρε, αυγα και τριμενο κασερι. γινονται πολυ ποιο σπεσιαλ
θα τους βαλω αλλη φορα!!!!!