Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 φρ. κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 κούπα ρύζι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι
προαιρετικά
2-3 ντομάτες
άνηθος
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια.
Τα αφήνουμε λίγο να τσιγαριστούν και από πάνω βάζουμε το σπανάκι μας, το οποίο πρώτα το έχουμε πλύνει και του έχουμε κόψει τις ρίζες.
Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να μαραθεί.
Προσθέτουμε της ντομάτες και αφοί αρχίσει να βράζει, το ρύζι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, 1-2 κούπες, και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 15 λεπτά.
το σερβίρουμε ζεστό με λεμόνι και ελιές.
Δεν ξεχνώ
Δεν το ζεματάμε όπως κάνανε παλιά για να μην φύγουν όλες οι βιταμίνες στο νερό που θα πετάξουμε.
Όταν κλείσουμε το μάτι, κοιτάμε να μην έχει πιει όλα τα υγρά του και γίνει στεγνό.
καλή επιτυχία
4 σχόλια:
Από τα πολύ αγαπημένα νηστίσιμα φαγάκια, που πια το έχουμε καθιερώσει και εκτός νηστείας.
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
Αγαπημενο φαγητό το σπανακόρυζο.
Καλό ΣΚ
Βάλε μερίδα με μπόλικο στιμμένο λεμονάκια και σου ρχομαι μιας και δεν το φτιάχνω συχνά δεν μου το τρώνε:( Πολλά φιλιά!!!
ΕΛΕΝΑ, anikolatou, elen
χαιρομαι που σας αρεσε το φαγακι μας.
καθε εβδομαδα μας φερνει ο παππους μας σπανακια απο το χωριο, τοσα που... δεμ ξερουμε τι να τα κανουμε!!! ελατε για... βοηθεια, τη χρειαζομαστε.
Δημοσίευση σχολίου