Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

ριζότο με μανιτάρια

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά
2 κούπες ρύζι κίτρινο
5 κούπες ζεστό νερό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 μανιτάρια σε φέτες
½ κούπα αρακά
½ κούπα καρότα σε κύβους
½ κούπα καλαμπόκι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

προαιρετικά
1 κούπα πιπεριές σε κύβους
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το νερό και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να τσιγαριστούν λίγο.
Αφού ρίξουμε και το νερό στην κατσαρόλα το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Κλείνουμε το μάτι, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα να τραβήξει.

Δεν ξεχνώ
Μπορούμε να το βάλουμε σε μικρά μπολάκια ή τσέρκι, ώστε να γίνει ποιο εντυπωσιακό το πιάτο μας.

Καλή επιτυχία

6 σχόλια:

Λίλα είπε...

Γιάμι, γιάμι!! Συμπεθέρα για μένα το έφτιαξες αυτό που μου αρέσουν τα μανιτάρια?

Αλεξάνδρα είπε...

Ελευθερία μου κι εγώ θέλω λίγο γιατί και σε εμένα αρέσουν τα μανιτάρια αλλά έχω τον άντρα μου που δεν θέλει ούτε να τα δει:(

painter είπε...

Ήρθα κι εγώ!!! Τρελαίνομαι για μανιτάρια και ειδικά με ρυζάκι.
Γεια στα χέρια σου Ελευθερία μου!!!

Ελευθερία είπε...

απ οτι βλεπω συμφωνειτε ολες, ειναι πεντανοστιμο, κοπιαστε να το... τσακισουμε!!!!!!!!!!

Ανεράιδα είπε...

Πολύ ωραία συνταγή, θα την κάνω σίγουρα τώρα που νηστεύω.... Τα μανιτάρια δεν τα γράφεις στα υλικά ή εγώ από τη στραβομάρα μου δεν τα βλέπω;;

Ελευθερία είπε...

ευχαριστω πολυ για την επισήμανση, το διορθωσα. καλη επιτυχια!!!!!