Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Κανελόνια

-->κανελονια με κιμα

Υλικά
1 πακέτο κανελόνια
750 γρ κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες χοντροκομμένες
2 κούπες σάλτσα
1 κουτ γλυκού ζάχαρη
¾ κούπας ελαιόλαδο
¼ κασέρι τριμμένο (ρεγγάτο)
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη


Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά, το μισό λάδι και το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε ,σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι, μέχρι να αλλάξει το χρώμα του κιμά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη μια κούπα σάλτσας, το μαϊντανό ,τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει για κάνα μισάωρο, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν κρυώσει γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο.
Βάζουμε σε σέικερ την σάλτσα, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε να γίνουν ένα.
Περιχύνουμε τα κανελόνια και κοιτάμε να είναι οριακά σκεπασμένα, αλλιώς προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται.
Τα κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-40 λεπτά.
Ανοίγουμε το πυρέξ πασπαλίζουμε με το κασέρι και το βάζουμε για λίγο στο φούρνο να λιώσουν τα κασέρια και να κάνουν κρούστα.

Δεν ξεχνώ
Ο κιμάς μας πρέπει να έχει δέσει και να είναι κρύος έτσι και ποιο εύκολα θα τα γεμίσουμε και δεν θα σπάνε τα κανελόνια μας.
Αν θέλουμε μπορούμε να τα περιχύσουμε αντί για σάλτσα ντομάτας, με σάλτσα μπεσαμέλ.

Καλή επιτυχία



4 σχόλια:

thalassamov είπε...

Ένα από τα αγαπημένα μου!
μεγάλο κομμάτι παρακαλώ πολύ!
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ξανθή είπε...

Ελευθερία πολύ ωραία σου έχουν γίνει, εγώ με έτοιμα κανελόνια δεν τα έχω ποτέ καταφέρει καλά κι έτσι τα φτιάχνω με κρέπες δικές μου κι αρέσουν πολύ!!
Καλή εβδομάδα!!!

Pansofix είπε...

τα λατρευω τα κανελονια μπορω να φαω ενα ταψι!!!

Αλεξάνδρα είπε...

Καλημέρα Ελευθερία μου!
Που χάθηκες;
Είσαι καλά;
Υπέροχο το φαγάκι σου!!!!