Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Κοκκινιστό με ρύζι (ηφαίστειο)

κοκκινιστο με ρυζι

Υλικά
για το κοκκινιστό
1 κιλό μοσχάρι σε μουκίτσες
2 μέτρια κρεμμύδια
2 κούπες σάλτσα
ελαιόλαδο
10 κόκκοι μπαχάρι
λίγη κανέλα σκόνη
2-3 καρφάκια γαρίφαλο
αλάτι
πιπέρι

για το ρύζι
2 κούπες ρύζι
5 κούπες ζωμό μοσχάρι
λίγο βιταμ

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε στη χύτρα το κρέας με τα κρεμμύδια αφού τα ψιλοκόψουμε.
Μόλις ροδίσει προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι και ½ ποτήρι με νερό, την κλείνουμε και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου.
Ανοίγουμε να αλατίσουμε και το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας όσο μας αρέσει.
Στο μεταξύ μέχρι να βράσει το κρέας εμείς κάνουμε και το πιλάφι.
Καθαρίζουμε το ρύζι και το πλένουμε
Βάζουμε 5 ποτήρια ζωμό να βράσουν, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι
χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε για κάνα 20 λεπτο, μέχρι να πιει τα υγρά του.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το καπάκι, και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει,
Παίρνουμε ένα μικρο μπολ και μέσα βάζουμε ένα μικρότερο.
Γεμίζουμε το κενό ανάμεσα στα δυο μπολ με ρύζι, το πατάμε και το γυρνάμε στο πιάτο.
Στη συνεχεία γεμίζουμε την τρυπά με κοκκινιστό και ρίχνουμε με τρόπο λίγο σάλτσα πάνω στο ρύζι.

Δεν ξεχνώ
Πριν σερβίρω προσέχω να βγάλω τα μπαχάρια και τις κανέλες

καλή όρεξη

5 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Καλό σου μήνα Ελευθερία, με όλα αυτά τα μπαχαρικά και βέβαια ηφαίστειο!!
Πειράζει να τα βγάλω εγώ;;;

Μarion είπε...

Ωραίο το φαγάκι σου Ελευθερία.
Η κανέλα και το γαρύφαλο μου αρέσει στο κοκκινιστό πολύ.

Καλό μήνα :)

Ανεράιδα είπε...

Ωραίο φαϊ...για μια στις τόσες βέβαια! Μπαχάρι βάζω πού και πού, αλλά κανέλα και γαρύφαλο δεν είχα δοκιμάσει....Θα το κάνω όμως, τώρα πριν πιάσουν οι ζέστες!

Αλεξάνδρα είπε...

Γειά σου Ελευθερία με τα ωραία σου!!!

Τι κολασμένο μας προτίνεις πάλι;;;;;;;;;

Ελευθερία είπε...

Ξανθή μου αν σε πειραζουν να τα βγαλεις εννοειτε, αλλιως θα σου προτεινα να τα δοκιμασεις, ειναι πιο... αρωματικο!!!!!!!

Μarion χαιρομαι που σου αρεσει, την αλλη φορα βαλε και μπαχαρι.

Ανεράιδα θα σε μαλωσω.... γιατι μια στις τοσες??? ειναι απαραίτητο να τρωμε μοσχαρι και αυτη η συνταγη ειναι... σπεσιαλ!!!

Αλεξάνδρα ειναι οντως κολλασμενο, οποιος το δοκιμασε ηθελε τη συνταγη.
τωρα για την κανελα και το γαρυφαλο... με εβαλε σε σκεψεις η πολιτηκη κουζινα lol,lol,lol,lol!!!!