Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Μιλφέϊ το κλασσικό

-->μιλφει 001

2 πακέτα σφολιατίνια έτοιμα

για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 κουτί κάστερ πάουντερ (10 κουταλιές)
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
250γρ. μαργαρίνη
2 αυγά

για την σαντιγί
500 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες
1 βανίλια σε σκόνη
1 κουταλιά σούπας άχνη

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα με το κάστερ πάουντερ σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε λίγο να λιώσει.
Ανοίγουμε το μάτι και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει.
Την βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ, καλά σκεπασμένη με μια διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε για καμιά ώρα να κρυώσει λίγο.
Παίρνουμε το γυάλινο μπολ και προσθέτουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα.Το σκεπαζουμε και το βαζουμε και παλι στο ψυγειο μεχρι την ωρα της συναρμολόγησης.
Για να κάνουμε την σαντιγί βάζουμε την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 10 λεπτά και μετά στο μπολ του μίξερ.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια και χτυπάμε στο δυνατό μέχρι να σφίξει, περίπου 5 λεπτά.
Την αφήνουμε στο ψυγείο και αρχίζουμε τη συναρμολόγηση.
Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε τα σφολιατίνια στη μέση και τα τοποθετούμε στο τάπερ, με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω.
Τα σκεπάζουμε με την μισή κρέμα, και από πάνω βάζουμε τη δεύτερη στρώση από τα σφολιατίνια και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε και την τελευταία σειρά σφολιατίνια και από πάνω τη σαντιγί.
Τέλος τα σφολιατίνια που περίσσεψαν τα τρίβουμε με τα χέρια πάνω από την σαντιγί.
Κλείνουμε το τάπερ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον να δέσει.
Το πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Δεν ξεχνώ
Αν το θέλουμε πιο ψωμωμένο μπορούμε την πρώτη σειρά να τα βάλουμε ολόκληρα τα σφολιατίνια, αρκεί να πάρουμε 3 πακέτα.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σφολιατίνια με cream crakers τα πράσινα ή με δυο φύλλα σφολιάτας τα οποία πριν τα ψήσουμε τα κάνουμε πολλές τρύπες με ένα πιρούνι να μην φουσκώσουν και τα κόβουμε πριν ψηθούν στο μέγεθος που θέλουμε.
Αν δεν μας περισσέψουν σφολιατίνια μπορούμε να κλείσουμε το γλυκό με τριμμένους ξηρούς καρπούς και άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία


7 σχόλια:

margarita είπε...

Το αγαπημενο μου γλυκακι εννοειται οτι θα παρω μια κομματαρα

Ξανθή είπε...

Καλή και γλυκιά εβδομάδα!!

Μarion, είπε...

Δροσερό και ελαφρύ μιλφει..Πολύ μου αρέσει.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Και σε ποιον δεν αρέσει αυτό το γλυκό??
Καλή βδομάδα εύχομαι!!

Athina(Sugar Buzz) είπε...

Γλυκό πειρασμός!!!Τέλειο!!

Νίκη είπε...

Δεν ξέρω αν ειναι το κλασικό η δεν ειναι.. ξερω ομως πως θα το εσκιζα ευχαρίστως.. Καλό καλοκαίρι... Φιλιά στα παιδιά!

kiki είπε...

Το αγαπημένο της κόρης μου!