Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Αλμυρή πατσαβουροπιτα

αλμυρη πατσαβουροπιτα

Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 ½ κούπα κασέρι τριμμένο
1 ½ κούπα τυρί τριμμένο με το χέρι
1 ½ κούπα γάλα
½ κούπα σπορέλαιο
4 αυγα
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τα φύλλα μας πάνω στον πάγκο και παίρνουμε ένα και το μαδάμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Αφού τα τελειώσουμε όλα το αφήνουμε στην άκρη.
Σπάμε τα αυγά ένα άλλο μπολ, τα χτυπάμε καλά και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα, ενώ βάζουμε λίγα λίγα τα κομματιασμένα φύλλα.
Όταν τελειώσουν τα φύλλα ανακατεύουμε να πάει παντού η γέμιση και αδειάζουμε το μείγμα μας σε αντικολλητικο ταψί.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσει, περίπου 30-35 λεπτά.

Δεν ξεχνώ
Αν θέλουμε να βουτυρώσουμε το ταψί μας, για σιγουριά, αφαιρούμε το μισό σπορέλαιο.
Μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας αρέσει, αν και για το δεκατιανο στο σχολείο προτιμώ μια απλή τυρόπιτα.

Καλή Επιτυχία


10 σχόλια:

mara είπε...

Πεντανοστιμη Ελευθερια μου!Την εχω ξεχασει...θα την φτιαξω συντομα και αν μου επιτρεπεις θα την αναδημοσιευσω...Καλη εβδομαδα

crispy είπε...

Κι αναρωτιόμουν από πού πήρε το όνομα της!
Ωραία φαίνεται , γενικά οι πίτες που αναρτάς είναι φοβερές!
Το δεύτερο τυρί μπορεί να είναι οτιδήποτε ;

πουαντερι είπε...

Καλα ειναι φοβερη.
Την εχω παντα σε πρωτη επιλογη για την ευκολια της.
Την κανω πότε γλυκια και ποτε αλμυρη.
Ειναι ΣΟΥΠΕΡ.

Ελευθερία είπε...

mara μου να την φτιαξεις και... να την αναδημοσιευσεις, αν την κανεις copy paste θελω να βαλεις πηγη με λινκ, αν γραψεις πως την κανεις εσυ και ειναι παρομοια... να την βαλεις
δεν την ανακαληψα εγω, απλος εκανα καποιες αλλαγες και την εφερα στα μετρα μου!!!!

crispy μου εμεις εδω στη βορεια Ελλαδα και συγκεκριμενα στη Θεσ/νικη, οταν λεμε τυρι... εννοουμε φετα ;)

πουαντερι οπως τα λες ειναι, γλυκια ή αλμυρη ειναι τοσο ευκολη και γρηγορη που... την κανουμε πολυ συχνα και με απειρες παραλαγες, οτι εχει στο ψυγειο!!!

dhmhtra είπε...

Καλημέρα...εγώ βάζω και λίγα σωταρισμένα μανιταράκια!
Καλή εβδομάδα

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αυτές είναι συνταγές για μένα, οι τεμπέλικες!
Καλή βδομάδα!!!

cook είπε...

ειναι πεντανοστιμη ...εδώ η δικη μου!
http://cookthebook.blogspot.com/2008/10/blog-post.html

mia maria είπε...

Πολύ εύκολη και νοστιμότατη. Καλά που μου τη θύμισες, την είχα ξεχάσει:)

Ελευθερία είπε...

dhmhtra κατα καιρους και γω βαζω και μανιταρια και πιπεριες και γαλοπουλα, αλλα... λατρευω πολυ και αυτην την εκδοχη, την απλη τυροπιτα!!

ΕΛΕΝΑ και εγω λατρευω τις ευκολες συνταγες

cook πολυ καλη και η δικη σου και η φωτο λαχταριστη, αλλα... και παλι στρωνεις τα φυλλα, εδω ειναι τελειως πατσαβουρια lol, lol, lol, lol !!!

big mama καλα βρε ξεχνιουνται... τοσο ευκολες συνταγες ;)

Αγγελικη Ν είπε...

Πραγματικά οι πίτες σου Ελευθερία είναι πάντα λαχταριστές! Αυτή η πίτα αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά μου! Εγώ την λέω τεμπελόπιτα! Την κάνω και στην γλυκιά έκδοση και σε πορτοκαλόπιτα.
Φιλιά από Ν Αφρική