Υλικά
4 φλ. αλεύρι
¾ φλ. γάλα ή νερό
1 ½ φλ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κουτ. γλυκ. αλάτι
3 κουτ σουπ. λάδι
μέλι
κανέλα
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε μπολ με το 1φλ νερό με 3-4 κουταλιές αλεύρι και το αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσει.
Βάζουμε το μισό αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, κάνουμε μια λακκούβα τη μέση και και προσθέτουμε όλα τα υλικά και το μείγμα της μαγιάς.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο από το αλεύρι μας μέχρι να γίνει ένας λείος, πηχτός χυλός.
Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί και να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια.
Βάζουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα και με ένα κουταλάκι, παίρνουμε λίγη ζύμη και την τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Τους βάζουμε στην πιατέλα μας και τους περιχύνουμε με λίγο αραιωμένο μέλι, τους πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τους σερβίρουμε ζεστούς, της ώρας.
Δεν ξεχνώ
βρέχουμε πάντα το κουταλάκι πριν το βάλουμε στη ζύμη για να μην κολλήσει. Μπορούμε να έχουμε ένα δεύτερο κουτάλι στο άλλο χέρι για... βοήθεια.
Κάποιοι βάζουν το χέρι του μέσα στη ζύμη και κλείνοντας τη χούφτα τους δημιουργείτε ένα μπαλάκι κοντά στον αντίχειρα. Εκείνο παίρνουν με βρεγμένο κουταλάκι και το ρίχνουν στο καυτό λάδι.
καλή επιτυχία