Υλικά
3 μελιτζάνες (κομμένες στα 4 και μετά στη μέση)
3 κολοκυθάκια σε ροδέλες
3 μέτριες πατάτες
4 πιπεριές κέρατο
4 πιπεριές Φλωρίνης
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κεφαλάκια σκόρδο
2 κούπες σάλτσα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μας μέσα στη γάστρα πατάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες και πάνω πάνω τις πιπεριές.
Από πάνω ρίχνουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βάζουμε τα μπαχαρικά με το ελαιόλαδο στη σάλτσα και την ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Περιχύνουμε τα υλικά μας και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.
Κλείνουμε τη γάστρα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 για 1 ½ -2 ώρες.
Κατά διαστήματα βγάζουμε τη γάστρα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και την κουνάμε να .... ανακατευτούν.
Όταν είναι έτοιμο ανοίγουμε το καπάκι και σβήνουμε το φούρνο.
Δεν ξεχνώ
Για όσους το θέλουν ποιο ξεροψημένο,αφού ψηθεί, το βάζουν στο φούρνο σε ένα μεγάλο ταψί και το αφήνουν να κάνει κρούστα.
-->