Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Κοτόπουλο σνίτσελ

σνιτσελ

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλο κομμένο σε σνίτσελ
φρυγανιά τριμμένη
αλεύρι
2 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι
προαιρετικά
κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση
Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο και τα χτυπάμε.
Σε άλλο πιάτο βάζουμε αλεύρι και σε άλλο τη φρυγανιά με το κασέρι.
Παίρνουμε το σνίτσελ μας το βουτάμε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
Το βάζουμε σε ένα πιάτο, και αφού τα πανάρουμε όλα, στο ψυγείο για καμιά ώρα να δέσει το πανάρισμα.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δυο πλευρές.
Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας όπου τα αλατοπιπερώνουμε.
Τρώγοντα ζεστά και με μπόλικο λεμόνι

Δεν ξεχνώ
αν θέλουμε να τα κόψουμε μόνες μας, βάζουμε για λίγο το κρέας στην κατάψυξη να ζαχαρώσει και να κόβεται ποιο εύκολα
τα αλατοπιπερώνουμε πάντα μετά το τηγάνισμα για να είναι ποιο ζουμερά
ταιριάζουν με ρύζι, πουρέ, τηγανιτές πατάτες κα

καλή επιτυχία


5 σχόλια:

Pansofix είπε...

απλά τέλειο... και εμενα μου αρεσει και σνίτσελ αλα κρεμ!!!!

Ξανθή είπε...

Προχτές έφτιαξα χοιρινά και τα πανάρισα με σιμιγδάλι δοκίμασε!!
1 Απριλίου θα είμαι στα μέρη σου!!

ιρινι είπε...

Ωραία τα σνίτσελ!!!Με μια δροσερή σαλατούλα(με μαρούλι μου αρέσουν εμένα), ειναι ενα υπέροχο γεύμα!!!
Καλό Βράδυ!!!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

τα παιδιά μου τρελαίνονται για κάθε είδους σνίτσελ, οπότε στείλε 2 μερίδες να με ξεκουράσεις!!!!!!!!

kiki είπε...

Και αγαπημένο από τα παιδιά!!!