Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Κέικ με μήλα και καρύδια

κεικ με μηλα και καρυδια


Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες σπορέλαιο
1 κούπα μήλο τριμμένο στον τρίφτη
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
10 κουταλιές σούπας κονιάκ
1 μπεκιν παουντρερ
½ κουταλάκι σόδα φαγητού
λίγη κανέλα
λίγο γαρίφαλο

Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά να αφρατεψουν.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Μετά το κονιάκ και μετά τα μήλα.
Στο μεταξύ ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι το μπεκιν, την σόδα, το γαρίφαλο και την κανέλα και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Προσθέτουμε και το αλεύρι στο μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Τέλος βάζουμε και τα καρύδια να πάνε παντού.
Βάζουμε την ζύμη μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου.
Αφού κρυώσει μπορούμε να το αχνίσουμε ή να κάνουμε ένα λίγο αρύ γλασσο με άχνη και λεμόνι.

Δεν ξεχνώ
Όλα τα ποτά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα, αφού μαγειρευτούν το αλκοόλ εξατμίζετε, μένει μόνο το άρωμα.
Εγώ δεν έβαλα τίποτε επάνω γιατί το δίνω στα παιδιά στο σχολείο και... λερώνονται.

Καλή επιτυχία

3 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ωραιότατο για να συνοδεύσει το καφεδάκι μας, αλλά και υγιεινό κολατσιό για τα πιτσιρίκια!
Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι!

Pansofix είπε...

Αύριο το πρωί με το καφεδάκι θα είναι ό,τι πρέπει...

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Μέχρι εδώ μοσχοβόλισε....