Υλικά
για
τη ζύμη
½
κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½
κιλό αλεύρι για χωριάτικο ψωμί
2
φακελάκια ξερή μαγιά
3/4
ποτηριού λάδι
2
ποτήρια νερό (περίπου)
2
κουταλάκια του γλυκοί ζάχαρη
2
κουταλάκια του γλυκού αλάτι
για
τη γέμιση
200
γρ γκούντα τριμμένο
200
γρ ρεγκάτο τριμμένο
200
γρ ζαμπόν ή γαλοπούλα σε κυβάκια
100 γρ μπέικον σε κυβακια
100 γρ μπέικον σε κυβακια
2
μανιτάρια σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε λωρίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε λωρίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες
προαιρετικά
κέτσαπ
ελιές σε ροδέλες
Εκτέλεση
Βάζουμε
το αλεύρι σε λεκάνη και το ανακατεύουμε.
Κάνουμε
μια λακκούβα και γύρο γύρο ρίχνουμε το
αλάτι και τη ζάχαρη, ενώ στην μέση
ρίχνουμε τα φακελάκια της μαγιάς, το
μισό νερό, το λάδι και αρχίζουμε το
ζύμωμα.
Σιγά
σιγά προσθέτουμε το νερό μας (όσο πάρει)
μέχρι να γίνει μια εύπλαστη μαλακιά
ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Τη
ζυμώνουμε καλά και την βάζουμε στο
φούρνο για 15 λεπτά να φουσκώσει.
στο
μεταξύ χωρίζουμε τα υλικά της γέμισης
στο 1/3 στο περίπου για να φτάσουν και
για τα 3 μέρη της ζύμης μας
Χωρίζουμε
τη ζύμη στα τρία και παίρνουμε το ένα
τρίτο ζύμης.
Το
ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα μακρόστενο
φύλλο, μια λωρίδα, όχι πολύ λεπτή.
πασπαλίζουμε το μείγμα των κασεριών φτιάχνοντας μια λωρίδα στην μέση της ζύμης, από πάνω βάζουμε τα κομματάκια του ζαμπόν και του μπέικον, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, ελιές και ότι άλλο θέλουμε
Κλείνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να γίνει ένα μακρόστενο γιγαντιαίο στρούντελ.
Το γυρίζουμε έτσι ώστε το κλείσιμο να είναι από κάτω
πασπαλίζουμε το μείγμα των κασεριών φτιάχνοντας μια λωρίδα στην μέση της ζύμης, από πάνω βάζουμε τα κομματάκια του ζαμπόν και του μπέικον, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, ελιές και ότι άλλο θέλουμε
Κλείνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να γίνει ένα μακρόστενο γιγαντιαίο στρούντελ.
Το γυρίζουμε έτσι ώστε το κλείσιμο να είναι από κάτω
Το
βρέχουμε λίγο με τα χέρια μας και το
πασπαλίσουμε με σουσάμι.
Το
κόβουμε κάθετα σε μικρότερα κομμάτια
και τα βάζουμε στο ταψί του φούρνου,
πάνω σε λαδόκολλα για να να φουσκώσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και τα άλλα δυο και αφού φουσκώσουν τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, στις αντιστάσεις χαμηλά, για 35 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και τα άλλα δυο και αφού φουσκώσουν τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, στις αντιστάσεις χαμηλά, για 35 λεπτά.
Δεν
ξεχνώ
Αν
θέλουμε να βάλουμε κέτσαπ το βάζουμε
πρώτο, πριν το κασέρι και τέλος μπορούμε
να μην τα κόψουμε μέχρι κάτω αλλά απλώς
να τα χαράξουμε για να μην χυθεί εκτός
όλο το κασέρι. Έτσι θα έχουμε γεμιστά ψωμάκια σαν πίτσα
Καλή
επιτυχία
1 σχόλιο:
thank you
حراج السيارات
Δημοσίευση σχολίου