Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια


Υλικά
παλιό ψωμί σε φέτες και χωρίς κόρα
1/2 κούπα καρύδια καθαρισμένα 
2-3 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα αλέθουμε πολύ λίγο, προσέχουμε να μην γίνουν σκόνη, και τα βάζουμε στην άκρη.
Μουσκεύουμε το ψωμί και αφού το στύψουμε καλά το κόβουμε μπουκίτσες και το βάζουμε στο μούλτι.
Τρίβουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο και τις προσθέτουμε στο μούλτι.
Βάζουμε λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι και λάδι και το χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη αλοιφή. 
Τέλος προσθέτουμε τα 3/4 από τα καρύδια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά να πανε παντού.
Δοκιμάζουμε και αναλόγως προσθέτουμε ότι χρειάζεται. 
Όταν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια από πάνω και το περιχύνουμε με λίγο λάδι.
Συνοδεύει τον πατροπαράδοτο μπακαλιάρο μας αλλά όχι μόνο.

Δεν ξεχνώ
Τι μπορούμε να κάνουμε τώρα για να αποφύγουμε την έντονη μυρωδιά που αφήνει το σκόρδο στην αναπνοή μας και όχι μόνο.
Έρευνες έχουν δείξει ότι τρώγοντας ένα μήλο μειώνετε αισθητά η μυρωδιά. Επίσης μπορούμε να μασήσουμε λίγα φύλλα μαϊντανό, σπανάκι αλλά και να πιούμε πράσινο τσάι.
Για καλό και για κακό πάντως πλένουμε τα δόντια μας ξανά και ξανά και μπορούμε να προμηθευτούμε και καμιά τσίχλα με έντονο άρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: