Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Σκορδαλιά με ψωμί



Υλικά
παλιό ψωμί σε φέτες και χωρίς κόρα
2-3 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση
Μουσκεύουμε το ψωμί και αφού το στιψουμε καλά το κόβουμε μπουκίτσες και το βάζουμε στο μούλτι.
Τρίβουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο και τις προσθέτουμε στο μούλτι.
Βάζουμε λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι και λάδι και το χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη αλοιφή.
Δοκιμάζουμε και αναλόγως προσθέτουμε ότι χρειάζεται.
Συνοδεύει τον πατροπαράδοτο μπακαλιάρο μας αλλά όχι μόνο.

Δεν ξεχνώ
Τι μπορούμε να κάνουμε τώρα για να αποφύγουμε την έντονη μυρωδιά που αφήνει το σκόρδο στην αναπνοή μας και όχι μόνο.
Έρευνες έχουν δείξει ότι τρώγοντας ένα μήλο μειώνετε αισθητά η μυρωδιά. Επίσης μπορούμε να μασήσουμε λίγα φύλλα μαϊντανό, σπανάκι αλλά και να πιούμε πράσινο τσάι.
Για καλό και για κακό πάντως πλένουμε τα δόντια μας ξανά και ξανά και μπορούμε να προμηθευτούμε και καμιά τσίχλα με έντονο άρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: