Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Νηστίσιμο έξτρα σοκολατένιο κέικ



Υλικά
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
1 πακέτο κακάο 125 gr (άγλυκο)
2 κούπες νερό
100γρ σπορέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα φαγητού
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
3 βανίλιες

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά μας στον μπολ του μίξερ, νερό, σπορέλαιο, ξύδι και στην συνέχεια προσθέτουμε τα στέρεα υλικά, ζάχαρη, βανίλιες, σόδα φαγητού και το ανακατεύουμε.
Αφού γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα προσθέτουμε το κακάο και ξανανακατευουμε.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κούπα-κούπα και το χτυπάμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.

Το βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 στον αέρα για 35-40 λεπτά.
Αφού κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δεν ξεχνώ

Εναλλακτικά μπορούμε και να κάνουμε ένα γλασο σοκολάτας και να το περιχύνουμε από πάνω.
Επίσης μπορούμε να ρίξουμε και λίγους ξηρούς καρπούς όπως τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο σε φέτες και σερβίρουμε.


2 σχόλια:

cathven είπε...

Την ποσότητα του κακάο δεν την γράφετε και δεν ξέρω πόσο να βάλω. Τι είναι το ένα πακέτο κακάο; Πόσο είναι; 250 γρ 100 γρ; Βοήθεια παρακαλώ!!! :)

Ελευθερία είπε...

το κακαο ειναι 125 gr, δεν το εγραψα γιατι εδω τοσο ειναι ολες οι συσκευασιες.
το συμπληρωσα και στην συνταγη
καλη επιτυχια