Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Σκορδαλιά με πατάτα




Υλικά

4-6 μέτριες πατατες
2-3 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτα περίπου, τις ελέγχουμε με ένα πιρούνι να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε και τις πατάμε με το πιρούνι ή το ειδικό πατητήρι για πουρε
Τρίβουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο και τις προσθέτουμε στις πατάτες.
Βάζουμε λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι και λάδι και το ανακατεύουμε  μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη αλοιφή. 
Μπορούμε να το κάνουμε και στο μουλτι ή το μίξερ αλλά γίνετε πιο... μαστιχωτο, εμείς το προτιμούμε στο χέρι.
Δοκιμάζουμε και αναλόγως προσθέτουμε ότι χρειάζεται.
Συνοδεύει τον πατροπαράδοτο μπακαλιάρο μας αλλά όχι μόνο.

Δεν ξεχνώ
Τι μπορούμε να κάνουμε τώρα για να αποφύγουμε την έντονη μυρωδιά που αφήνει το σκόρδο στην αναπνοή μας και όχι μόνο.
Έρευνες έχουν δείξει ότι τρώγοντας ένα μήλο μειώνετε αισθητά η μυρωδιά. Επίσης μπορούμε να μασήσουμε λίγα φύλλα μαϊντανό, σπανάκι αλλά και να πιούμε πράσινο τσάι.
Για καλό και για κακό πάντως πλένουμε τα δόντια μας ξανά και ξανά και μπορούμε να προμηθευτούμε και καμιά τσίχλα με έντονο άρωμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: