Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Νηστίσιμα soft cookies με αληθινή σοκολάτα



Υλικά
3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 κούπας σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 πακέτο κακάο 125 gr (άγλυκο)
3 κουταλιές σούπας ξύδι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια γλυκού σόδα
3 βανίλιες

300 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σταγόνες

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά στο μίξερ, σπορέλαιο, χυμό πορτοκάλι, ξύδι και τα χτυπάμε μαζί με την ζάχαρη για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα με την ζύμη μας.
Μέσα στο αλεύρι βάζουμε την σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες και το προσθέτουμε κι αυτό στο μείγμα και το αφήνουμε να χτυπηθεί καλά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Η ζύμη μας πρέπει να είναι λίγο πιο σφιχτή από κέικ και να κολλάει στα χέρια.
Παίρνουμε με δυο κουταλάκια την ζύμη και την βάζουμε στο ταψί, πάνω σε λαδόκολλα. προσέχουμε να αφήνουμε κενά γιατί απλώνουν και φουσκώνουν στο ψήσιμο, να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο soft τα θέλουμε.
Μόλις τα ξεφουρνίσουμε τα βγάζουμε απο το ταψί μαζί με την λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν στον πάγκο για να σταματήσουν να ψήνονται.

Δεν ξεχνώ

Στο ταψι του φούρνου βάζω 4 επί 4 δηλαδή 16 κομμάτια και βγαίνουν περίπου 5 ταψιά. Μπορούμε να προσαρμόσουμε την ώρα ψησίματος ανάλογα με τα γούστα μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: