Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Λικέρ Ρόδι



Υλικά
3 κούπες ρόδι καθαρισμένο
1,5 κούπα ζάχαρη
1 κούπα τσίπουρο
1/2 κούπα τσίπουρο για συμπλήρωμα στο τέλος

προαιρετικά
1 καρφάκι γαρίφαλο
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα ρόδια, την ζάχαρη το τσίπουρο και τα αρωματικά μας.
Μόλις αρχίσει να βράζει, το ανακατεύουμε μην κολλήσει και το αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά.
Το κατεβάζουμε από το μάτι το σκεπάζουμε και το αφήνουμε έτσι για 24 ώρες.
Την επομένη το σουρώνουμε στο μεγάλο σουρωτήρι και μετά το περνάμε από το φίλτρο για τον καφέ φίλτρου.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε τόσο τσίπουρο όσο.... μας αρέσει, περίπου μισή κούπα, μπορούμε όμως και να μην βάλουμε καθόλου συμπλήρωμα αλκοόλ.

Δεν ξεχνώ
Μεγάλη προσοχή στις ποσότητες των αρωματικών (στις 3 κούπες ρόδι βάζω 1 ξύλο κανέλας και ένα καρφάκι γαρίφαλο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: