Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Μαρμελάδα βανίλια


Υλικά
1 κιλό βανίλιες
1/2 κιλό ζάχαρη1 λεμόνι (το χυμό του)
1-2 βανίλιες για άρωμα

Εκτέλεση
Πλένουμε τις βανίλιες μας.
Τις κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε το κουκούτσι
Τις βάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζάχαρη, το χυμό από το λεμόνι και τις βανίλιες για άρωμα.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι σε σιγανή φωτιά και την αφήνουμε σκεπασμένη να σιγοβράσουν.
Στο μεταξύ πλένουμε τα βάζα μας και τα καπάκια. Συνήθως στο 1 κιλό φρούτο γεμίζω 4-5 βάζα των 380cl.
Κάπου κάπου ανακατεύουμε να μην κολλήσει η μαρμελάδα μας.
Αφού περάσει κάνα μισαωρο, βάζουμε το ραβδομπλεντερ (μπλέντερ χειρός) μέσα στην κατσαρόλα και σε σιγανή ταχύτητα αλεθουμε μέχρι να μην μείνει φλούδα.
Παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγη μαρμελάδα και την βάζουμε σε ένα πιατάκι. Αν περάσουμε τώρα το κουτάλι μας πάνω από την μαρμελάδα και κάνει μια γραμμή όπου θα φαίνεται το πιάτο είναι οκ.
Κλείνουμε το μάτι και γεμίζουμε τα βάζα.
Τα κλείνουμε και τα ακουμπάμε ανάποδα για να κολλήσει το καπάκι και να σφραγίσουν.
Όταν κρυώσουν τα πλένουμε και τα αποθηκεύουμε στο ντουλάπι.

Δεν ξεχνώ
Αν θελήσω να κάνω μεγαλύτερη ποσότητα απλός διπλασιάζω ή τριπλασιάζω τα υλικά μου.
όσο για την ζάχαρη.... όλα είναι σχετικά, μπορείτε να προσθέσετε η να αφαιρέσετε ανάλογα με τα γούστα σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: