Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

ρυζόγαλο


για μικρά και για μεγάλα παιδιά

Υλικά
1 κούπα ρύζι
1 κούπα ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
3 κουτ. σούπας καστερ παουντερ 
λίγο αλάτι

κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσουμε 2 1/2 κούπες νερό, λίγο αλάτι  και προσθέτουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε το μάτι και το αφήνουμε να σιγόβρασει μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να πιει το νερό.
Κρατάμε 1/2 κούπα γάλα στην άκρη και προσθέτουμε το υπόλοιπο στην κατσαρόλα μας μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Παίρνουμε την μισή κούπα γάλα και προσθέτουμε το καστερ παουντερ, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας.Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το ρυζόγαλο μας μέχρι να δέσει, να πήξει και να γίνει σαν κρέμα.
Το βάζουμε σε μπολάκι και το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη έτσι ώστε να ακουμπάει επάνω στην κρέμα για  να μην κάνει κρούστα, πέτσα.
Βγάζουμε την μεμβράνη, κανελωνουμε και σερβίρουμε

Καλή επιτυχία




Δεν υπάρχουν σχόλια: