Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Σαρδέλες φούρνου με μουστάρδα



Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 πιπεριές κέρατο σε φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
το χυμό ενός λεμονιού
αλάτι, ρίγανη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες μας και τις απλώνουμε στο ταψί μας κυκλικά, ακτινωτά.
Διακοσμούμε με τις φέτες πιπεριάς, κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε από πάνω τις φέτες σκόρδου να πάνε παντού.
Σε ένα μικρο βάζο βάζουμε το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, αλάτι, ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο   και μισό ποτηράκι νερό, κλείνουμε και το χτυπάμε να γίνει ένα.
Με αυτό περιχύνουμε τις σαρδέλες στο ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το φουρνίζουμε σε προθερμασμενο φούρνο στου 200 για κάνα 20λεπτο.
Στην συνέχεια το ξεσκεπάζουμε και το βάζουμε στο γκριλ για 4-5 λεπτά να πάρει χρώμα.
Τρώγονται αμέσως και συνήθως τις συνοδεύουμε με πράσινες σαλάτες, πατατοσαλατες ή πατάτες τηγανητές.

Δεν ξεχνώ
Προσέχουμε πολύ στο ψήσιμο γιατί μπορούν εύκολα να παραψηθουν ή να καούν.

Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: