Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Φάβα η κλασική

 
Υλικά
250γρ φάβα
2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά την φάβα και την βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό τόσο, όσο να την σκεπάζει, συν 2-3 δάχτυλα νερό.
Αφού αρχίσει να βράζει την ξαφρίζουμε, προσθέτουμε το ενα κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και την αφήνουμε να βράσει για καμιά ώρα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να χυλώσει.
την κατεβάζουμε από την φωτιά και την χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει σαν πουρές.
Την σερβίρουμε ζεστή αλλά και κρύα αφού πρώτα την γαρνίρουμε με το αλλο κρεμμύδι από πάνω, και ραντίζουμε με λίγο λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο.

Δεν ξεχνώ
Αν μας αρέσουν πιο ιδιαίτερες γεύσεις μπορούμε, μέχρι να βράσει η φάβα, να καραμελώσουμε τα κρεμμύδια που έχουμε στην άκρη για το γαρνίρισμα και να κάνουμε την κλασική μας φάβα πιο.... gourmet

Δεν υπάρχουν σχόλια: