Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

παντεσπάνι

μια και την πρώτη μου τούρτα την έκανα με τη φίλη μου TraGa από την Κύπρο, δίκη της είναι και η συνταγή από το παντεσπάνι

τούρτα Μαρία 2008

υλικά
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα φαρίνα
1 κούπα ζάχαρη
1-2 βανίλιες

εκτέλεση
χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν, εντωμεταξύ κοσκινίζουμε δυο φορές το αλεύρι
προσθέτουμε το χτυπημένο μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα, το μείγμα, και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά
όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε

δεν ξεχνώ
αν θέλουμε να κάνουμε το παντεσπάνι μας σοκολατένιο βγάζουμε 2 κουταλιές αλεύρι και βάζουμε 2 κουταλιές κακάο πριν το κοσκίνισμα
πριν το χρησιμοποιήσουμε αφαιρούμε το πάνω μέρος (κόρα) με ένα κοφτερό μαχαίρι για να γίνει επίπεδο και να σιροπιαστεί και καλύτερα
αυτή η δόση κάνει ένα παντεσπάνι 30x40 για μια τούρτα θα κάνουμε διπλή ή τριπλή δόση ανάλογα με το πόσα παντεσπάνι θέλουμε

καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: