Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Ρεβανί το εύκολο

Κάτι ανάμεσα σε ρεβανί και κέικ, ελαφρύ και εύκολο.

ρεβανι το ευκολο

υλικά
5 αυγά
1 μπεκιν
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
150-200 γρ ινδοκάρυδο (το μισό μέσα στη ζύμη και το άλλο για στόλισμα από πάνω)
½ Βιτάμ
½ γιαούρτι

Για το σιρόπι
3 ½ ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη

εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το ινδοκάρυδο, το οποίο το βάζουμε τελευταίο.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 περίπου 20 λεπτά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 10-20 λεπτά.
Σιροπιάζουμε. Ζεστά και τα δυο.
Όταν πιει όλο το σιρόπι (λίγες ώρες) το γυρίζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ινδοκάρυδο.


δεν ξεχνώ
Συνήθως το κάνω τα Χριστούγεννα σε μια φόρμα δεντρό και είναι σαν χιονισμένο με το ινδοκάρυδο. Για σιροπιαστό είναι στεγνό, ελαφρύ και το λατρεύουν μικροί μεγάλοι.


καλή επιτυχία

5 σχόλια:

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

super γλυκάκι με ινδοκάρυδο, το αγαπώ ιδιαίτερα, βάλε μεγάαααααααλο κομμάτι και κρυο νεράκι

elen είπε...

Απαπα φιλενάδα τι μου κάνεις!!! Είδα σορόπια και μπήκα ξέρεις τι γλυκατζού είμαι!!:Ρ Λατρεμένο γλυκάκι!!! Πολλά φιλιά!!!

painter είπε...

Μούρλια!!! Λατρεύω το ινδοκάρυδο!!!

big mama είπε...

Μου αρέσει γιατί δεν είναι πολύ σιροπιαστό!

Ελευθερία είπε...

χαιρομαι που σας αρεσε και γλυκαθηκατε , γιατι... αρχιζουμε διαιτα.θα ερθουν δυσκολες μερες, με πολλες σαλατες και...λιγο φαΐ, οσο για γλυκο, με τα κιαλια
σνιφ, σνιφ, σνιφ (κλαιω!!!!)