Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Σκορδομακαρονάδα



σκορδομακαροναδα

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια ψιλά
1 κεφάλι σκόρδο
3-4 ντομάτες σε κύβους
βασιλικό ψιλοκομμένο ή ξερο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

προαιρετικά
λίγα μανιτάρια σε φέτες

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κόβουμε σε φέτες.
Τα σοτάρουμε με λίγο λάδι και προσθέτουμε την ντομάτα, το βασιλικό, αλάτι πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν ξεχνώ
Κρατάμε πάντα λίγο μακαρονόζουμο, για να προσθέτουμε λίγο όταν είναι να τα ζεστάνουμε.
Προσέχουμε να μην καεί το σκόρδο γιατί μετά πικρίζει!!!!!!!!
Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε το βασιλικό με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Καλή επιτυχία

5 σχόλια:

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

πέθανα από τη μυρωδιά, μούρλια έγινε

Ξανθή είπε...

Ωραίες γεμιστές φωλίτσες!!
Καλημέρα.

Λίνα είπε...

Τέλεια μακαρονάδα. Έχω κάτι παιδιά εδώ, που λατρεύουν το σκόρδο, άρα θα ξετρελαθούν και με αυτά.
Ευχαριστώ για την συνταγή.
Καλή σου μέρα.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Δεν ξέρω γιατί αυτό το φαγάκι το έχω συνδυάσει με τις νηστείες μας, θα πρέπει να το καθιερώσω πιο συχνά, καλά που μου το θύμισες!
Η φωτό σου άψογη!!

margarita είπε...

πολυ ωραίο το φαγητο σου και καλοκαιρινο εχουμε ενα βραβειο για σενα περνα να το παρει ς οποτε θελησεις