Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Πικάντικη σαλάτα

πικαντικη

Υλικά
½ άσπρο λάχανο
¼ κόκκινο λάχανο
2 μεγάλα καρότα
2 πιπεριές Φλωρίνης
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι
πιπέρι

προαιρετικά
μια πράσινη πιπεριά
1-2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα λάχανα όσο ποιο ψιλά μπορούμε και τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη.
Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη από το πολύ ψιλό.
Αλατίζουμε και τα ψιλοτρίβουμε με τα χέρια μου να μαραθούν, και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα, κόβουμε τις πιπεριές και το σέλινο.
Στραγγίζουμε το λάχανο από τα υγρά που έχει βγάλει.
Ενώνουμε όλα τα λαχανικά, λίγο λάδι, λίγο ξύδι, λίγο πιπέρι, και το ανακατεύουμε καλά να πάνε όλα παντού.
Τη βάζουμε σε τάπερ που να κλείνει καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Δεν ξεχνώ
Αν έχουμε πολυκόφτη για λαχανικά μπορούμε να κόψουμε εκεί το λάχανο και τα καρότα. Οι πιπεριές όμως και το σέλινο θέλουν μαχαίρι, να μην λιώσουν.

Καλή επιτυχία



3 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Η πιο ωραία σαλάτα!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τέλεια!!!
Αγαπημένοι συνδυασμοί!!!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!

Ελευθερία είπε...

ειναι απο τις αγαπημενες μας σαλατε.
εχυμε παντα ετοιμη στο ψυγειο και... την τσακιζουμε ολες τις ωρες!!!!