Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Γαύροι.... παντρεμένοι

γαυροι... παντρεμενοι με ντοματα

Υλικά
1 κιλό γαύροι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1-2 ντοματες σε κύβους
1-2 ντομάτα σε φέτες
4-6 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
1 λεμόνι τον χυμό του
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τους γαύρους και τους φιλεταρουμε.
Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα μπολ το μαϊντανό, τις ντομάτες σε κύβους, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε στο ταψί το γαύρο μας, αφού πρώτα τον γεμίσουμε με ½ κουταλιά από την γέμιση μας.
Όταν τελειώσουν περιχύνουμε με το περίσσευμα της γέμισης.
Διακοσμούμε όμορφα με την ντομάτα σε φέτες.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο, και το χυμό από το λεμονί μας.
Κλείνουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 180 βαθμούς για κανένα 10λεπτο.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε λίγο να πάρουν χρώμα 2-3 λεπτά στο grill.
Τρώγονται ζεστές συνοδευόμενες από πράσινες σαλάτες και.... πατάτες τηγανιτές.

Δεν ξεχνώ
Προσέχουμε πολύ στο ψήσιμο γιατί είναι μια σταλιά και ξεραίνονται πολύ εύκολα.

Καλή επιτυχία

4 σχόλια:

para-kelsoscooks είπε...

Να σου ζήσουν οι νεόνυμφοι. χαχαχα.
Κάποτε όταν τα παιδιά ήταν μικρά φιλετάριζα και εγώ τον γαύρο. Τώρα που καιρός και υπομονή. Πάντως, έτσι γίνεται νοστιμότατος ο γαύρος.

Ξανθή είπε...

Καλημέρα κοριτσάκι!!
Χτες φάγαμε γαύρο αλλά δεν τον είχα στολίσει τόσο ωραία!! Φιλάκια.

mia maria είπε...

Ακόμα και εγώ που δεν είμαι πολύ του ψαριού ένα τέτοιο φαγάκι θα το τσάκιζα!
Καλή εβδομάδα:)

eleftheria είπε...

Έχω φτιάξει σαρδέλες παντρεμένες. Γιατί δεν σκέφτηκα να φτιάξω και γάβρους με τον ίδιο τρόπο. Δεν ξέρω. Ευχαριστώ για την ιδέα.