Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Σπιτικά παγωτά σάντουιτς (εύκολα και γρήγορα)

παγωτα σαντουιτς

Σπιτικά παγωτά σάντουιτς (εύκολα και γρήγορα)

Υλικά
1 πακέτο πτι-μπερ
1 κουτάκι φυτική σαντιγί torre
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση
Βάζουμε για λίγο την φυτική κρεμά και το ζαχαρούχο όπως είναι στην κατάψυξη, με το κουτάκι για κανα 10λεπτο.
Στο μεταξύ απλώνουμε τα μπισκότα μας σε ένα μεγάλο μακρόστενο ταπερ με την καλή πλευρά να είναι από κάτω.
Βγάζουμε την φυτική κρέμα και το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να δέσει να γίνει σαντιγί.
Την στρώνουμε πάνω στα μπισκότα και βάζουμε άλλη μια σειρά μπισκότα με την καλή πλευρά προς τα επάνω.
Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Το κόβουμε στα κενά από τα μπισκότα και τα σερβίρουμε ή τα τυλίγουμε με λίγο αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για όταν μας έρθει η όρεξη.

Δεν ξεχνώ
Αν θέλουμε μέσα στην σαντιγί μπορούμε να σπάσουμε 2-3 σοκοφρετες ή λίγα μπισκοτάκια oreo ή να βάλουμε σταγόνες σοκολάτας και ότι άλλο μας αρέσει.

Καλή επιτυχία

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Γαύροι.... παντρεμένοι

γαυροι... παντρεμενοι με ντοματα

Υλικά
1 κιλό γαύροι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1-2 ντοματες σε κύβους
1-2 ντομάτα σε φέτες
4-6 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
1 λεμόνι τον χυμό του
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τους γαύρους και τους φιλεταρουμε.
Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα μπολ το μαϊντανό, τις ντομάτες σε κύβους, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε στο ταψί το γαύρο μας, αφού πρώτα τον γεμίσουμε με ½ κουταλιά από την γέμιση μας.
Όταν τελειώσουν περιχύνουμε με το περίσσευμα της γέμισης.
Διακοσμούμε όμορφα με την ντομάτα σε φέτες.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο, και το χυμό από το λεμονί μας.
Κλείνουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 180 βαθμούς για κανένα 10λεπτο.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε λίγο να πάρουν χρώμα 2-3 λεπτά στο grill.
Τρώγονται ζεστές συνοδευόμενες από πράσινες σαλάτες και.... πατάτες τηγανιτές.

Δεν ξεχνώ
Προσέχουμε πολύ στο ψήσιμο γιατί είναι μια σταλιά και ξεραίνονται πολύ εύκολα.

Καλή επιτυχία