Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Λαγάνες στον αρτοπαρασκευαστή

Υλικά
450γρ νερό
4 κουτ. σούπας λάδι
750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 φακελάκια ξέρη μαγιά

σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά μας στον αρτοπαρασκευαστη με την σειρά που τα γράφουμε.
Πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά και τέλος την μαγιά.
Τοποθετούμε την φόρμα μέσα στον αρτοπαρασκευαστη και επιλέγουμε το πρόγραμμα για τις ζύμες. Αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αναποδογυρίζουμε την ζύμη σε αλευρωμενη επιφάνεια.
Ζυμώνουμε ελαφρά και την χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και τα κάνουμε μπαλάκια.
Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε οβάλ σχήμα με την βοήθεια του πλάστη.
Βάζουμε λαδόκολλα στα ταψιά του φούρνου και τοποθετούμε από δυο λαγάνες σε κάθε ταψί.
Τις βάζουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στους 50 βαθμους, να φουσκώσουν για 20-30 λεπτά περίπου.
Τις βγάζουμε τις βρέχουμε, περνώντας τις με ένα βρεγμένο πινέλο και μετά κάνουμε δαχτυλάκια.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τις φουρνίζουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 στον αέρα για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δεν ξεχνώ
Αν έχουμε τον μικρο αρτοπαρακευαστη κάνουμε την μίση δόση.
Εγώ ότι κάνω στον αρτοπαρασκευαστη το ετοιμάζω πάνω στην ζυγαριά.
Βάζω τον κάδο, την μηδενίζω. Βάζω το νερό, μηδενίζω, αλεύρι, μηδενίζω και παει λέγοντας.
Έτσι δεν λερώνω μπολάκια και κάνω το συμμάζεμα της κουζίνας παιχνιδακι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.