Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

αυγά βαμμένα με υλικά από την φύση


Αυγά βαμμένα με παντζάρια (κόκκινα)
Υλικά
αυγά καφετιά σε θερμοκρασία δωματίου
ωμά παντζάρια κομμένα σε φέτες
1/2 κούπα ξύδι
λίγο λάδι για το γυάλισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας τα παντζάρια μαζί με το ξύδι.
Τοποθετούμε τα αυγά μας και τα σκεπάζουμε με νερό βρύσης.
Ανάβουμε το μάτι σε σιγανή φωτιά να βράσουν για 20-25 λεπτά, κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα βγάζουμε προσεκτικά και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
Τα λαδώνουμε με ένα πανι και λίγο λάδι και τα βάζουμε στο καλάθι μας.


Αυγά βαμμένα με κόκκινο λάχανο (μπλε)
Υλικά
αυγά λευκά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κόκκινο λάχανο χοντροκομμένο
1/2 κούπα ξύδι
λίγο λάδι για το γυάλισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το λάχανο χοντροκομμένο μαζί με το ξύδι.
Σκεπάζουμε τα φύλλα με νερό βρύσης και τοποθετούμε τα αυγά μας ανάμεσα στα φύλλα.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 20-25 λεπτά, σε σιγανή φωτιά, κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα βγάζουμε προσεκτικά και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
Τα λαδώνουμε με ένα πανι και λίγο λάδι και τα διακοσμούμε στο καλάθι μας.


Αυγά λευκά βαμμένα με κουρκουμα (κίτρινα)
Υλικά
αυγά λευκά σε θερμοκρασία δωματίου
2-3 κουταλιές της σούπας κουρκουμα
1/2 κούπα ξύδι
λίγο λάδι για το γυάλισμα

Εκτέλεση
Διαλύουμε τον κουρκουμα σε μια κούπα με ζεστό νερό.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το διάλυμα του κουρκουμα αφού πρώτα το περάσουμε από το σουρωτήρι.
Γεμίζουμε την κατσαρόλα μας με νερό βρύσης,τόσο όσο να σκεπαστουν τα αυγά, προσθέτουμε το ξύδι και τοποθετούμε τα αυγά μας.
Ανάβουμε το μάτι σε σιγανή φωτιά να βράσουν τα αυγά μας για 20-25 λεπτά, κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα βγάζουμε προσεκτικά και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
Τα λαδώνουμε με ένα πανι και λίγο λάδι και τα διακοσμούμε στο καλάθι μας.

Δεν ξεχνώ
Όσο πιο πολύ τα αφήσουμε μέσα στην κατσαρόλα, τόσο πιο έντονο χρώμα θα έχουν τα αυγά μας.
Αν θέλουμε να βάψουμε κι άλλα αυγά, μπορούμε να τα βάλουμε και να τα βράσουμε στην ίδια κατσαρόλα.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια: