Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Σκορδομακαρονάδα



σκορδομακαροναδα

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια ψιλά
1 κεφάλι σκόρδο
3-4 ντομάτες σε κύβους
βασιλικό ψιλοκομμένο ή ξερο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

προαιρετικά
λίγα μανιτάρια σε φέτες

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κόβουμε σε φέτες.
Τα σοτάρουμε με λίγο λάδι και προσθέτουμε την ντομάτα, το βασιλικό, αλάτι πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν ξεχνώ
Κρατάμε πάντα λίγο μακαρονόζουμο, για να προσθέτουμε λίγο όταν είναι να τα ζεστάνουμε.
Προσέχουμε να μην καεί το σκόρδο γιατί μετά πικρίζει!!!!!!!!
Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε το βασιλικό με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Καλή επιτυχία

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Κάτι σαν γρανίτα

-->
κατι σαν γρανιτα

Υλικά
1 ροδάκινο ώριμο, μαλακό
2 βερίκοκα ώριμα
4 παγάκια
1 σφηνάκι νερό ψυγείου

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μουλτι τα φρούτα καθαρισμένα μαζί με το νερό και τα δυο παγάκια.
Χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα, ενώ κουνάμε λίγο να ξεκολλήσουν τα παγάκια.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ποτήρι και βάζουμε τα άλλα δυο παγάκια και τα χτυπάμε μόνα του.
Τα χτυπάμε να σπάσουν καλά και τα βάζουμε από πάνω στο ποτήρι.
Σερβίρουμε απευθείας με δυο καλαμάκια και ίσως κάποιο φρούτο.

Δεν ξεχνώ
Μπορούμε να βάλουμε φρούτα της αρεσκείας μας όπως και να αντικαταστήσουμε το νερό με λίγο γάλα εβαπορέ ή γιαούρτι.

Καλή επιτυχία

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Καλαμαράκια τηγανιτά

καλαμαρακια τηγανιτα

-->

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια κατεψυγμένα
1-2 λεμόνια το χυμό τους
αλεύρι για το πανάρισμα
σπορέλαιο για τηγάνισμα
αλάτι

Εκτέλεση
Αφήνουμε τα καλαμαράκια να ξεπαγώσουν και προσέχουμε να βγάλουμε το κόκαλο που έχουν (κάτι σαν πλαστικό διαφανές).
Τα βάζουμε σε ένα μπολ, με το χυμό των λεμονιών, και τα αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα.
Τα βγάζουμε, τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε στο στραγγιστήρι να φύγουν τα νερά.
Στο μεταξύ βάζουμε σε μια καθαρή σακούλα λίγο αλεύρι, λίγα καλαμάρια, λίγο αλεύρι και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα καλαμάρια.
Κλείνουμε καλά τη σακούλα και κουνάμε να πατροναριστούν καλά τα καλαμάρια.
Μετά τα βγάζουμε ενώ τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.
Βάζουμε μπόλικο λάδι, σε μια βαθιά κατσαρόλα, να κάψει καλά και τηγανίζουμε τα καλαμάρια για 2-3 λεπτά και τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Σερβίρονται κατευθείαν με μπόλικο λεμονί και πατάτες τηγανίτες.

Δεν ξεχνώ
Προσέχουμε πολύ να μην τα τηγανίσουμε για παραπάνω χρόνο, γιατί στεγνώνουν και σκληραίνουν.
Αν πάρουμε ολόκληρα καλαμάρια τα κόβουμε σε ροδέλες τον 2 εκ. περίπου.
Μπορούμε να τηγανίσουμε και τα φρέσκα απλός πρέπει να προσέξουμε πολύ στο καθάρισμα να αφαιρέσουμε το μάτι, τα εντόσθια και το διάφανο κόκαλο (σαν πλαστικό).

Καλή επιτυχία



Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Στριφτάρια με πάστα ελιάς

-->
στριφταρια με παστα ελιας, τυρι-ριγανι
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
πάστα ελιάς
1 αυγό
1 σφηνάκι γάλα

Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη σφολιάτα, βάζουμε αρκετή πάστα ελιάς στη μισή.
Διπλώνουμε να κλείσει και κόβουμε με μαχαίρι στη μέση και μετά σε κάθετες λωρίδες περίπου 1εκ.
Τα παίρνουμε ένα ένα τα στρίβουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί μας πάνω σε λαδόκολλα.
Τα περνάμε με ένα πινέλο με λίγο γάλα και αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να πάρουν χρώμα, 15 λεπτά στο περίπου.

Δεν ξεχνώ
Μπορούμε να τα κάνουμε και να τα βάλουμε στην κατάψυξη, αρκεί μέχρι να παγώσουν να είναι πάνω σε δίσκο, μετά μπορούμε να τα βάλουμε σε σακούλα.
-->
Μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε μέσα πχ τα άλλα μισά τα έκανα με τυρί και ρίγανη.

Καλή όρεξη