Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
πάστα ελιάς
1 αυγό
1 σφηνάκι γάλα
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη σφολιάτα, βάζουμε αρκετή πάστα ελιάς στη μισή.
Διπλώνουμε να κλείσει και κόβουμε με μαχαίρι στη μέση και μετά σε κάθετες λωρίδες περίπου 1εκ.
Τα παίρνουμε ένα ένα τα στρίβουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί μας πάνω σε λαδόκολλα.
Τα περνάμε με ένα πινέλο με λίγο γάλα και αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να πάρουν χρώμα, 15 λεπτά στο περίπου.
Δεν ξεχνώ
Μπορούμε να τα κάνουμε και να τα βάλουμε στην κατάψυξη, αρκεί μέχρι να παγώσουν να είναι πάνω σε δίσκο, μετά μπορούμε να τα βάλουμε σε σακούλα.
Μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε μέσα πχ τα άλλα μισά τα έκανα με τυρί και ρίγανη.
Καλή όρεξη
10 σχόλια:
πολυ ωραια ιδεα...εγω με τετοιες λιχουδιες ξεκιναω και δεν σταματαω!!!
Πεντανόστιμα φαίνονται!
Θα μπορούσα,σε παρακαλώ, να σερβιριστώ ένα από το κάθε είδος;
:))))))))))))))))))))))))))
Aα πάνω στην ώρα!Ψάχνω συνταγές για τέτοια σνακ για να τα φτιάχνω για τον μπαμπά μου τώρα στο Μουντιάλ!:)) Ευχαριστώ πολύ!!
Μοιάζουν πολύ με αυτά που φτιάχνω κι εγώ. Είναι θαυμάσιο σνακ!
Καλή βδομάδα σου εύχομαι!
Αυτή η συνταγή έχει πολλές παραλλαγές που γίνονται μουρλια.
Και με πάστα ελιάς που έβαλες ειναι πολύ ωραία
:)
Τι ωραία ιδέα! Και εύκολο και γρήγορο! Μπράβο Ελευθερία!
Ελευθερία να πάρω το δίσκο;;;όλο!!
Ιδανική λύση για τα καλοκαιρινά βράδυα!
Πολύ ωραία συνταγή και χωρίς το αυγό γίνεται και νηστίσιμη...για το Δεκαπενταύγουστο!
χαιρομαι που σας αρεσε η συνταγη μου
και το καλο ειναι οτι γινετε με πολλες παραλαγες.
οτι πρεπει για το μουντιαλ με κρυες μπυριτσες!!!!!
Δημοσίευση σχολίου