Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Πίτσα με κρέμα γάλακτος

πιτσα με κρεμα γαλακτος

Υλικα
1 κούπα νερό (χλιαρό)
1 κύβο μαγιά φρέσκια ή ένα φακελάκι
αλάτι
πιπέρι
σκόρδο σε σκόνη
βασιλικό ή ρίγανη
σουσάμι
λίγο λάδι
βιταμ
αλεύρι όσο πάρει να γίνει μαλακιά η ζύμη

100ml κρέμα γάλακτος
κασέρι gouda, regatto, και λίγο bleu
3-4φρεσκα μανιτάρια σε φέτες
4-5 φέτες μπέικον

Εκτελεση
Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά, αλάτι, πιπέρι, λίγο σκόρδο, και το βασιλικό ή τη ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
Το αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αλείφουμε το ταψί μας με βιταμ και από πάνω απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα να πάει παντού.
Βάζουμε στη μέση του ταψιού τα κασέρια σε βουνό (gouda, regatto, και λίγο bleu)
Γύρο-γύρο το μπέικον σαν ακτίνες και στα κενά τα μανιτάρια
Ρίχνουμε την κρεμά γάλακτος επάνω στα τυριά (στην κορυφή του λόφου) και αυτά λιώνοντας απλώνονται και καλύπτουν όλη την πίτσα
Βρέχουμε την άκρη με λίγο νερό και ρίχνουμε λίγο σουσάμι για να κολλησει
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει λίγο η ζύμη

Δεν ξεχνω

Δεν τις πάνε πολλά σαλάμια πιπεριές και τέτοια. Δοκιμάστε την και... δεν θα την αλλάζετε με καμιά άλλη.

Καλή επιτυχία

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Πρασοκοτόπιτα σε ρολό

πρασοπιτα ρολο με κοτοπουλο

μια και φετος με τα σχολεια τον παιδιων τρεχω και δεν φτανω να γραψω
ειπα να σας κερασω μια πιτα που εκανα με φρεσκα πρασα απο το χωριο
μονο που η συνταγη ειναι... περσινη

Πρασοκοτόπιτα σε ρολό

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Πικάντικη σαλάτα

πικαντικη

Υλικά
½ άσπρο λάχανο
¼ κόκκινο λάχανο
2 μεγάλα καρότα
2 πιπεριές Φλωρίνης
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι
πιπέρι

προαιρετικά
μια πράσινη πιπεριά
1-2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα λάχανα όσο ποιο ψιλά μπορούμε και τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη.
Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη από το πολύ ψιλό.
Αλατίζουμε και τα ψιλοτρίβουμε με τα χέρια μου να μαραθούν, και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα, κόβουμε τις πιπεριές και το σέλινο.
Στραγγίζουμε το λάχανο από τα υγρά που έχει βγάλει.
Ενώνουμε όλα τα λαχανικά, λίγο λάδι, λίγο ξύδι, λίγο πιπέρι, και το ανακατεύουμε καλά να πάνε όλα παντού.
Τη βάζουμε σε τάπερ που να κλείνει καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Δεν ξεχνώ
Αν έχουμε πολυκόφτη για λαχανικά μπορούμε να κόψουμε εκεί το λάχανο και τα καρότα. Οι πιπεριές όμως και το σέλινο θέλουν μαχαίρι, να μην λιώσουν.

Καλή επιτυχία



Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

γιουβαρλακια

Υλικά
500 gr κιμά
1 κουπ. ρύζι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλ. κομ.
2 αυγά
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
προαιρετικό
μαϊντανό ψιλ. κομ.

Εκτέλεση
ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, τη μισή κούπα ρύζι, το μαϊντανό και το μισό αυγό, αφού το χτυπήσουμε λίγο σε ένα πιάτο, αλάτι και πιπέρι.
Στο μεταξύ βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, ως τη μέση, να βράσει.
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκι και τα ρίχνουμε στο νερό που βράζει.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο ζεστό νερό μέχρι να τα σκεπάσει καλά και λίγο παραπάνω.
Αλατοπιπερώνουμε, λίγο, βάζουμε και το υπόλοιπο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσεις για 20 λεπτά.
Αν δούμε ότι χύλωσαν πολύ μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμα (πάντα ζεστό).
Βάζουμε τα αυγά με το λεμόνι στο μουλτι, και το χτυπάμε καλά, προσθέτουμε λίγο λίγο ζουμάκι από τη σούπα ενώ ανακατεύουμε, μέχρι να πιάσουμε τη θερμοκρασία της κατσαρόλας.
Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και την κουνάμε λίγο κυκλικά να πάει παντού και να δέσει η σούπα μας.
Σερβίρετε ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Δεν ξεχνώ
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια, και για τον ίδιο λόγο δεν ανακατεύουμε όλη την ώρα!!!!
Άγω τα κάνω μικρά οπότε 20λεπτα φτάνουν, αν θέλετε να τα κάνετε μεγαλύτερα αυξήστε λίγο το χρόνο βρασμού.

αυγολέμονο παραδοσιακό
Βάζουμε τα αυγά μας σε μια σαλατιέρα και τα τα χτυπάμε με ένα πιρούνι, το λεμονί, και λίγο λίγο ζουμάκι από τη σούπα μέχρι να πιάσουμε τη θερμοκρασία της κατσαρόλας, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα

Καλή επιτυχία