το πιο σοκολατένιο και αφράτο κέικ που έφαγα ποτέ.
υλικά
- 1 φαρίνα
- 3 φλυτζάνια ζάχαρη
- 2 φλυτζάνια γάλα
- 4 αυγά
- 1 πακέτο κακάο σε σκόνη (το κλασικό χωρίς ζάχαρη)
- 1 1/3 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 5 βανίλιες
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι (το απλό)
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρική (σκόνη)
- άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα ή γλάσο σοκολάτας
εκτέλεση
- χτυπάω τα αυγά στο μίξερ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
- προσθέτω ένα ένα τα ποτήρια το γάλα αφού πρώτα βάλω το ξύδι και ανακατέψω
- μέσα στο αλεύρι βάζω τις βανίλιες, τη σόδα και το αλάτι , το ανακατεύω και το προσθέτω στο μείγμα
- κοσκινίζω και προσθέτω και το κακάο
- τέλος προσθέτω το λάδι και το αφήνω να χτυπηθεί καλά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη
- το βαζω σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 στον αέρα για 45 λεπτά περίπου
- το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βγάλουμε από τη φόρμα να μην διαλυθεί
- το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή το περιχύνουμε με γλάσο σοκολάτας
δεν ξεχνώ
βγάζει 2 κέικ και 12 μαφιν, φουσκώνει πάρα πολύ
τη συνταγή αυτή μου την πρότεινε μια φίλη για να κάνω ένα κέικ σοκολάτας με κρέμα βανίλια και γλυκό του κουταλιού βύσσινο, και είναι από τις συνταγές τις παρέας
καλη ορεξη
1 σχόλιο:
Πολυ καλο νομιζω θα το κατσουμε οικογενειακος αυριο να το φτιαξουμε
Νομιζω πως μετα το Blog πρεπει να ανοιξεις και ενα ζαχαροπλαστειο!!!!!!!!!!
Δημοσίευση σχολίου