Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

αλμυρό κέικ

το κάνω πάνω από 10 χρόνια και δεν το αλλάζω, είναι το πιο νόστιμο αλμυρό κέικ που έφαγα ποτέ !!
αλμυρο κεικ

υλικά
3 κούπες φαρίνα
1 Βιτάμ
4 αυγά
1 κούπα γάλα
5-7 φέτες ζαμπόν σε κύβους
350 γρ κασέρι τριμμένο
1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά σε κύβους
αλάτι, πιπέρι

εκτέλεση

χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά , το γάλα
εντο μεταξύ πασπαλίζετε με τη φαρίνα το ζαμπόν και τις πιπεριές και τα ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά και να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τα προσθέτουμε στη ζύμη μας
τέλος προσθέτουμε το κασέρι και τη φαρίνα και ανακατεύουμε να γίνει μια ομοιόμορφο μίγμα
βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα ή την καλύπτουμε με λαδόκολλα και αδειάζουμε μέσα το μίγμα
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-170 στον αέρα για 45-60 λεπτά

δεν ξεχνώ

το κέικ είναι ψιλουγρό μέσα, και πολύ χορταστικό.
μπορούμε να το κάνουμε και σε φόρμες για μαφιν, τέλεια για μπουφέ, πάρτι και δεκατιανό για τα παιδιά στο σχολείο

καλή όρεξη

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Υπέροχο το αλμυρό κέικ, φαντάζομαι ότι μπορώ να κλέψω μια φετούλα για το καφεδάκι μου!!!
Θα δοκιμάσω να το κάνω σίγουρα μια και είναι διαφορετικό από αυτό που φτιάχνω εγώ.

mia maria είπε...

Καταπληκτικό! Θα το φτιάξω οπωσδήποτε! Είναι από πάνω από το κεφάλι μου ο γιος μου και το λιγουρεύεται!

Ελευθερία είπε...

τωρα που το θυμήθηκα δεν φουσκωνει σχεδον καθολου και το λεω για να γεμισετε αφοβα τη φορμα!!!!!

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Πολύ λαχταριστό το κεκάκι σου Ελευθερία μου, Θα παρασκευαστεί άμεσα. Μας αρέσουν γενικότερα οι αλμυρές γεύσεις σε κεκάκια και μαφινάκια.
Καλό βράδυ :))))

Ελευθερία είπε...

χαιρομα που σας αρεσε η συνταγη.
καλο βραδυ!!!!