εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ, ότι πρέπει για τραπέζι ή μπουφέ
υλικά
1 κιλό νουά σε φέτες
1 κρεμμύδι στα τέσσερα
2 καρότα κομμένα στα τέσσερα
2 κλαδάκια σέλινο
5 κλαδάκια μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
1χυμό από ένα λεμόνι
ελαιόλαδο
προαιρετικά 1 ποτηράκι ρετσίνα
εκτέλεση
βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στη χύτρα μας και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει
το σβήνουμε με τη ρετσίνα
προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλινο, το μαϊντανό, το χυμό του λεμονιού και 1 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι
κλείνουμε τη χύτρα και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά
βγάζουμε το κρέας και το σκεπάζουμε να μην ξεραθεί
βάζουμε στο μούλτι ότι έχει μείνει στη χύτρα και το πολτοποιούμε να γίνει η σάλτσα μας
δεν ξεχνώ
σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ και βάζουμε από πάνω 1-2 κουταλιές από τη σάλτσα μας
καλή όρεξη
υλικά
1 κιλό νουά σε φέτες
1 κρεμμύδι στα τέσσερα
2 καρότα κομμένα στα τέσσερα
2 κλαδάκια σέλινο
5 κλαδάκια μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
1χυμό από ένα λεμόνι
ελαιόλαδο
προαιρετικά 1 ποτηράκι ρετσίνα
εκτέλεση
βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στη χύτρα μας και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει
το σβήνουμε με τη ρετσίνα
προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλινο, το μαϊντανό, το χυμό του λεμονιού και 1 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι
κλείνουμε τη χύτρα και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά
βγάζουμε το κρέας και το σκεπάζουμε να μην ξεραθεί
βάζουμε στο μούλτι ότι έχει μείνει στη χύτρα και το πολτοποιούμε να γίνει η σάλτσα μας
δεν ξεχνώ
σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ και βάζουμε από πάνω 1-2 κουταλιές από τη σάλτσα μας
καλή όρεξη
1 σχόλιο:
Το νουά το έφτιαχνα πολύ παλιότερα! Η σαλτσούλα που του έχεις φτιάξει θα πρέπει να είναι πολύ νόστιμη και μυρωδάτη!
Δημοσίευση σχολίου