είναι ένα κέικ που το φτιάχνουμε στην κατσαρόλα και χωρίς μίξερ
έξτρα σοκολατένιο και με το δικό του σιρόπι
υλικά
1 βιταμ
1 1/2 ποτήρια φαρίνα (1/2 πακετο)
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
8-10 κουταλιές κακάο (χωρίς ζάχαρη)
5 αυγά
3 βανίλιες
1/2 κουτάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
εκτέλεση
σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βιταμ , το νερό και τη ζάχαρη.
αφού λιώσει το βιταμ ρίχνουμε το κακάο και το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις.
κρατάμε στην άκρη 2 ποτήρια από το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
(το βάζω στο νεροχύτη με κρύο νερό, σαν Μπεν Μαρί, να κρυώσει πιο γρήγορα
αφού κρυώσει ρίχνουμε στο μείγμα και τα αυγά, τα οποία τα έχουμε χτυπήσει
πρώτα χώρια, στο σύρμα.
τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε βάλει τις βανιλιες, τη σόδα και το αλάτι
ανακατεύουμε καλά να γίνει μια λεία ζύμη, το βάζουμε σε αλευρωμένο ταψί μακρόστενο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 στον αέρα
το βγάζουμε, το κόβουμε, το τρυπάμε παντού (για να ρουφήξει καλά το σιρόπι του) και το περιχύνουμε με το μείγμα που έχουμε κρατήσει
δεν ξεχνώ
ζεστό το κέικ, χλιαρό το σιρόπι
καλή όρεξη
5 σχόλια:
Σοκολατένια κόλαση!!! Καλό Σ/Κ!
Νομίζω Ελευθερία μου ότι το δικό σου κεκάκι είναι πιό σλουρπ!!!!Φαίνεαι πιο ζουμερό και λαχταριστό!!
Θα το δοκιμάσω πολύ σύντομα!!
Πολλά φιλιά και καλό μήνα!!!
Σ'ευχαριστώ που δεν με ξέχασες!!
Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή αυτή! Τα παιδιά και ο άντρας μου τρελλαίνονται για σοκολάτα και ενθουσιάστηκαν με αυτό το κέικ. Πολύ νόστιμο, σοκολατένιο, εύκολο (δε βάζεις μίξερ στη μέση) και το κυριότερο, δε χρειάζεται σοκολάτα (αυτό το τελευταίο είναι λόγω ειδικών συνθηκών πολύ σημαντικό).
Οι συνταγές και οι φωτογραφίες σου είναι πολύ ... σλουρπ!!!
χαιρομαι που σου αρεσουν, ευχομαι να τα λεμε συχνα
Δημοσίευση σχολίου