υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά βίδες500 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 κούπες σάλτα ντομάτας
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
ελαιόλαδο
εκτέλεση
τρίβουμε το κρεμμύδι στο μουλτι και το βάζουμε στο τηγάνι με λίγο λάδιανακατεύουμε με τον κιμά, να παει παντού
το τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας να μην κολλήσει
όταν αλλάξει όλος ο κιμάς χρώμα ρίχνουμε τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει
σε άλλη κατσαρόλα δίπλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (αλ τεντε)
μόλις τα σουρώσουμε τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε από πανω τον έτοιμο κιμά και ανακατεύουμε καλά
το αφήνουμε κάνα πεντάλεπτο να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε ζεστά
συνοδεύουμε με τυρί (φέτα) ή τριμμένο κασέρι
δεν ξεχνώ
έτσι ο κιμάς δεν πέφτει κάτω κάτω στο πιάτο και τα παιδιά δεν τρώνε σκέτα μακαρόνια
άσε που τα ζυμαρικά πίνουν όλο το ζουμάκι και δεν έχει έξτρα λάδια
καλή όρεξη
6 σχόλια:
Ελευθερία (εχεις το κ το ονομα της μητέρας μου)
Μαρέσουν τα ζυμαρικά, κ η φωτογραφία σου. Λέγομαι Μπέττυ Μανούσου και σε είδα στο μπλόγκ της Μπέττυς. Χάρηκα που σε γνώρισα. Συνδέθηκα μαζί σου με μεγάλη χαρά!
Θα ήθελα πολύ να κάνεις κ σύ το ίδιο,
γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι ειναι ξένοι, εγώ θέλω ομως Ελληνες.
Σευχαριστώ
Μπέττυ
Εισαι καταπληκτική!!! Ευχαριστώ.
Στον κιμά εγώ βάζω μοσχοκάρυδο κ κανέλλα, αλλά νομίζω η εκδοχή σου θα πηγαίνει πολύ.
Θα το δοκιμάσω!!!
Καλή νύχτα
Ωραία ιδέα να ανακατεύεις τα μακαρόνια με τον κιμά! Εγώ συνήθως τα κάνω όπως οι μαμάδες μας, με τη σάλτσα από πάνω!
εχει να πεσει μασα παλι αυριο χαμοςςςςςςςςς
Ωραίο το πιάτο σου Ελευθερία!!
Εγώ βάζω πάντα ένα ξύλο κανέλας στη σάλτσα του κιμά.
Εξυπνη και βολική λύση το ανακάτεμα των μανιταριών με τον κιμά!
Έτσι μας τα έκανε η μαμα μου όταν ήμασταν μικρά...αλλά με κοφτό μακαρονάκι.Τέλεια!!!
Δημοσίευση σχολίου