υλικά
1/2 πακέτο ρεβίθια αποφλοιωμένα
1 κρεμμύδι στο μουλτι
1 σκελίδα σκόρδο στο μουλτι
1 δαφνόφυλλο
1/2 κούπα σάλτσα ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
εκτέλεση
βάζουμε τα ρεβίθια στην χύτρα να βράσουν, χωρίς να κλείσουμε το καπάκι, και να τα ξαφρίσουμε.
προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το δαφνόφυλλο και τη σάλτσα, την κλείνουμε και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
ανοίγουμε και βάζουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι, αν χρειαστεί και λίγο νερό ακόμα και τα αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις ακόμα
κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε
δεν ξεχνώ
τα αποφλοιωμένα ρεβίθια που παίρνω είναι 3 άλφα, και αν τα βράσουμε παραπάνω θα γίνουν... πουρές.
δεν θέλουν ούτε σόδα, ούτε μούλιασμα από πριν, τα λατρεύω!!!!!
καλή όρεξη
3 σχόλια:
Τι ωραίο φαγάκιΕλευθερία μου!
Μόνο που δεν παίζει ρόλο μόνο η μάρκα των οσπρίων για τον καλό βρασμό τους.... Έχουν και άλλες παράμετροι σημασία, όπως το νερό! Αυτό το πήρα απόφαση εδώ στη Ν Αφρική... Δεν βράζουν με τίποτα τα ρεβίθια, όποια Ελληνική μάρκα και αν κουβάλησα στη βαλίτσα μου...
χαίρομαι που σου άρεσε το φαγακι μου. τα αποφλοιωμένα απλός βράζουν πολύ ποιο εύκολα από τα κλασικά.
εκεί τι νερό πίνετε????
εμφιαλωμένο νερό δοκίμασες???
Τρελαίνομαι για ρεβυθάδα!!! Αγαπημένο όσπριο. Γεια στα χεράκια σου Ελευθερία μου!! Καλώς σε ξαναβρήκα. Πολλά φιλιά!!!
Δημοσίευση σχολίου