-->
υλικά
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
½ λεμόνι
πάπρικα
κάρυ
κύμινο
αλάτι
πιπέρι
εκτέλεση
πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου
τα πασπαλίζουμε με όλα τα μπαχαρικά, λίγο λεμόνι
τα τρίβουμε να πάνε παντού και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες
βάζουμε το βούτυρο στο αντικολλητικά τηγάνι, το αφήνουμε να κάψει και βάζουμε τα φιλέτα
τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και τα γυρνάμε να ροδίσουν και από την άλλη
βγάζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε στο τηγάνι το νερό με το υπόλοιπο λεμόνι
το αφήνουμε να βράσει να δέσει και περιχύνουμε τα φιλέτα μας
δεν ξεχνώ
μπορούμε να αντικαταστήσουμε το νερό με ρετσίνα για να γίνει πιο πικάντικο
10 σχόλια:
και ρυζάκι με κάρυ θέλω!!!!!!
Πολύ πικάντικο το κοτοπουλάκι σου με κάρυ και κίμινο.
Και με ρυζάκι με κάρυ που λέει η Γαστεροπλήξ, τέλειο!
Καλό Σαββατοκύριακο!
Ωραία ιδέα! Θα πρέπει να γίνεται και πιο ζουμερό το στήθος έτσι! Καλό Σ/Κ!
Και τρελαίνομαι για κάρυ!!! Πολύ ωραία ιδέα....και με ρυζάκι μιαμμμμμ!!!
Μου αρέσει πολύ το κάρυ και πιο πολυ έτσι με κοτοπουλο!
Ελευθερίτσα μου το κοτόπουλο με το κάρυ είναι τέλειο. Περίπου έτσι, το φτιάχνουμε κι εμείς μόνο που δεν τηγανίζουμε το κοτόπουλο αλλά το μαγειρεύουμε με το ζουμάκι.
Φιλιά :)))
Καλημέρα Ελευθερία!
Σημερινή μου ανακάλυψη το blog σου!! Θα βρει τη θέση του στην πλαϊνή στήλη της κουζίνας μου.
Φαντάζομαι γεύση (!!!) που θα έχει αυτό το πιάτο... :)
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ και μεις με ρυζακι το τρωμε συνήθως!!!!!
ΕΛΕΝΑ αν σου αρεσουν τα πικαντικα... μπορεις να προσθεσεις και λιγο μπουκοβο!!!!!!!
big mama ειναι οντως πολυ ζουμερο!!!
painter, pandora και εγω τρεενομαι για καρυ!!!
EYH περιμενω τη συνταγη σου να τη δοκιμασουμε, προσπαθω και γω να αποφυγω το τηγανισμα και δεν μπορω!!!
gvarvakis και γω σημερα σε βρηκα και θα σε παρακολουθω. το νου σου λοιπον !!!
χαιρομαι πολυ που σας αρεσε η συνταγη μου, το βραδυ σκοπευω να σας γλυκανω και παλι, καιρο εχει να μπει γλυκακι!!!!
το καρι εχει πολυ ωραια και πικαντικη γευση!!!
Τι καταπλακτική γεύση που δίνει το κάρυ!
Δημοσίευση σχολίου