Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
3 κουτ σουπ κουσταρ μπαουντερ
3 κουτ σουπ αλεύρι
2 κούπες γάλα
δυο βανίλιες
100 γρ βιταμ
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το κουσταρ, ανακατεύουμε με το σύρμα.
Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο κλείνοντας το με σελοφάν.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα, βάζουμε τη κρέμα στη μισή σφολιάτα.
Διπλώνουμε να κλείσει και κόβουμε με αλευρωμένο μαχαίρι στη μέση και μετά σε κάθετες λωρίδες περίπου 1 ½ εκ.
Τα παίρνουμε ένα ένα τα στρίβουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί μας πάνω σε λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Δεν ξεχνώ
Όταν κάνουμε κρέμες, για να μην κάνουν κρούστα από πάνω, τις σκεπάζουμε με σελοφάν έτσι ώστε να ακουμπάει πάνω στην κρέμα να μην παίρνει αέρα.
καλή όρεξη
16 σχόλια:
Το ότι τα κάνεις στριφτά τους δίνει άλλη χάρη!!Πολύ ωραία ιδέα!!ΚΑλή σου μέρα!
Υπέροχα Ελευθερία μου!
Γεια στα χεράκια σου!!!!
Καλημέρα!! Τι νόστιμο γλύκισμα!! Αλήθεια τι είναι το κουσταρ παουντερ;
Καλημέρα!!
Κι εγώ την ίδια απορία έχω τι είναι το κουστάρ;;
Και θέλω ένα τώρα για τον καφέ μου μη κοιτάς που κοντεύει μεσημέρι τώρα μπόρεσα !!
Φιλάκια.
μπορω να σκασω τρωγοντας μπουγατσα... και αυτη φαινεται τελεια!!!
Αχ, στείλε δυο τρια, μου τρέχουνε τα σάλια! Γεια στα χέρια σου!
Ελευθεριτσα μου πολύ έξυπνη ιδέα για ατομικά μπουγατσίνια!!
Αλήθεια, όταν κόβουμε την σφολιάτα με την κρέμα και τα στρίβουμε δεν τρέχει η κρέμα έξω;
Αν μου επιτρέπεται, το κούσταρ πάουντερ ή custard powder είναι άμυλο αραβοσίτου με γεύση βανίλιας. Το χρησιμοποιούμε σε κρέμες για να δέσουν. Κάτι σαν το κόρν φλάουρ. Απλά γίνονται πιο κίτρινες και πιο αρωματικές..
Φιλακια :)))
Πολύ σούπερ τα μπουγατσίνια. Πόσο θα ήθελα τώρα ένα....δύο. Υπέροχα.
Τα πρωτοδοκίμασα όταν μας έδωσε η Vasia την συνταγή τους.
Ειναι πραγματικά το κάτι άλλο, πολύ φίνα γεύση!!
Από τότε τα κάνω 2-3 φορές τον μήνα, εξαφανίζονται στο πι και φι!!
Να πω στην Εύη παραπάνω ότι κι εγώ αυτήν την απορία είχα, αν τρέχει η κρέμα.
Δεν τρέχει καθόλου, μια χαρά "στρίβονται"
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Λαχταριστα μπουγατσίνια :)
φαίνονται και εύκολα..
Μπράβο Ελευθερία!
Ελευθερίααααααααααα, τι μου κάνεις τώρα???????
Μπορώ να αντισταθώ εγώ στη σφολιάτα???
Υπέροχα φαίνονται, λαχταριστά - λαχταριστά!!!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!!!
Τέλεια! Λατρευω τη μπουγάτσα και τα μπουγατσίνια σου είναι οτι πρεπει!!!
Να τολμήσω να πάρω ένα???
Καλό απόγευμα!
Τα λατρεύω!
Athina τα ειδα στο φουρνο μας, μην φανταστεις οτι τα ανακαλυψα εγω!!!!
Αλεξάνδρα ευχαριστω!!! ευκολα και γρηγορα!!!!
Πλεκτο Εγκωμιο ειναι οντως νοστιμοτατο, τωρα αν δεν σε καλυψε η Ευη, κατι σαν κορν φλαουρ με αρωμα βανιλιας, το χρησιμοποιουμε πολυ στη βορεια ελλαδα στις μπουγατσες, τις γαλατοπιτες αλλα και... σκετο σαν κρεμα ειναι οτι πρεπει για τα παιδια μας!!!!!!!
Ξανθή μου ειναι οτι πρεπει για το καφεδακι, ελπιζω να σε καλυψα ποιο πανω για το κουσταρ παουντερ
Pansofix το κακο ειναι οτι και μ αυτα δεν σταματας αν δεν τελειωσουν!!!!!
big mama παρε καλε τι ρωτα???? μετα δεν θα μεινει ουτε ψιχουλο!!!!!
ευη την κανουμε λιγο σφιχτη και αφου το αφηνουμε και λιγο να κρυωσει σφιγκει και δεν τρεχει. οτι θα πασαλιφτουμε, θα πασαλιφτουμε, αλλα τι να κανουμε!!!
Λινα μου αφου θες μονο ενα οριστε!!!!
Ελενα και σε μας δεν μενει ουτε ψιχουλο, ο μικρος μου δε γλυφει και την αχνη απο το πιατο!!!!
Μarion ειναι πανευκολα να τα δοκιμασεις οποσδηποτε
painter ειναι τελεια, ευκολα και γρηγορα, τι περιμενεις????
αν και αργησες.... παρε, αλλα να τολμησεις να τα κανεις κιολας!!!!
kiki και μεις οικογενειακος τα λατρευουμε!!!!!
ωχ τι παθαίνω βραδυάτικα!
και μου αρέσει η μπουγάτσααααα....
τα στριφτά σου δε είναι και πολύ εμφανίσιμα!!!
Betty's Cuisine ισα που μας προλαβες, πριν πλυνω την πιατελα μου και σερβιρω το επομενο!!!!!!
Δημοσίευση σχολίου