εμείς την κάναμε στο καζάνι, λόγο ποσότητας, εσείς μπορείτε κάλλιστα να την κάνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα στην κουζίνα σας
ντοματες
βαζα
καπακια
Εκτελεση
πλένουμε καλά τις ντομάτες μας να φύγουν χώματα και φυτοφάρμακα
κόβουμε τα κοτσάνια,τις κόβουμε στα τέσσερα και τις βάζουμε στο καζάνι
τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά ενώ ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα να μην κολλήσουν κάτω μέχρι, να λιώσουν
κατευνάζουμε το καζάνι από τη φωτιά και περνάμε όλη τη σάλτσα από το μύλο,ο μύλος ξεχωρίζει τη σάλτσα από την φλούδα και τα σποριά, αφήνοντας την λεία σαν του εμπορίου
γεμίζουμε τα βάζα σχεδόν μέχρι επάνω, αφήνουμε λίγο αέρα και τα κλείνουμε καλά με βρασμένα καπάκια, ζεστά
βάζουμε ένα παλιό σεντόνι στον πάτο του καζανιού και από πάνω βάζουμε τα βάζα
γεμίζουμε τα κενά με πανιά ,ώστε να μην χτυπάνε μεταξύ τους και σπάσουν τα βάζα
βάζουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει ελέγχουμε να μην έχουμε φυσαλίδες και τα βράζουμε για κάνα μισάωρο ακόμα
τα αφήνουμε ανάποδα σε κλούβες για να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε στο υπόγειο
Δεν ξεχνώ
ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες αντέχουν χρόνια 2-3 μπορεί και παραπάνω, αρκεί να... μείνουν!!!!!!!!!!
Καλή όρεξη
3 σχόλια:
Αγαπημένη σάλτσα!
και η πεθερα μου αυτο εκανε αυτο το σαββατοκυριακο Καλοβφαγωτη ελπιζω να τα πουμε αυριο
Αυτό το μηχάνημα πολτοποίησης από πέρσι το κελάρω που θα πάει θα το βρω!!
Έχεις πρόσκληση στο blog μου!!
Φιλιά.
Δημοσίευση σχολίου