Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ηπειρώτικη πίτα (χωρίς φύλλο)

τεμπελοτυροπιτα (ηπειρώτικη)

Υλικά
1 κούπα φαρίνα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα γάλα
½ κιλό τυρί φέτα
1 κουπα κασέρια διάφορα τριμμένα
φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές σουπας βιταμ
4 αυγά
πιπέρι

προαιρετικά
δυόσμο ή ρίγανη


Εκτέλεση
χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το τυρί και το κασέρι και τα χτυπάμε να γίνουν ένας λείος χυλός.
Προσθέτουμε το τυρί και το μισό κασέρι.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί, το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά να πάει παντού.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει, περίπου στα 30-45 λεπτά.

Δεν ξεχνώ
Μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές βάζοντας χρωματιστές πιπεριές σε κύβους, μπέικον και ότι άλλο έχει το ψυγείο μας, αν και εμείς την προτιμούμε μόνο μα τυρί και κασέρια.
καλή επιτυχία

10 σχόλια:

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

εγώ παίρνω το πρώτο κομμάτι;
αγαπημένη γεύση!!!!
φέρε και κόκκινο κρασάκι!!!!!

dhmhtra είπε...

Καλημέρα...μια συνταγή γρήγορη, εύκολη και πολύ νόστιμη!

Elpiniki είπε...

Την κανω κι εγω συχνα αυτην την πιτα και μας αρεσει πολυ!

.. είπε...

γίνεται..πεντανόστιμη....καλή εβδομάδα!!!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Τέτοια πίτα, που την λένε Γυμνή, φάγαμε στα Ζαγοροχώρια και ήταν πολύ νόστιμη.
Σε μένα φαίνεται παράξενο μα λέγεται πίτα κάτι που δεν εχει φύλλο.
Κάτι παρόμοιο, με καλαμποκάλευρο, κάνουν στην Καλαμπάκα και το λένε "πλαστό".
Καλή Εβδομάδα!

cook είπε...

ή αλλιως τεμπελόπιτα,ή κασιοπιτα στα ζαγοροχωρια ή ζεματούρα με καλαμποκάλευρο στη Θεσσαλια...όπως και να είναι,σιγουρα παντως πολυαγαπημενη και πεντανοστιμη...νομιζω δεν υπάρχει μαγειρικο μπλογκακι που να μην την εχει τιμήσει και υμνήσει!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μια αλευρόπιτα ηπειρώτικη έφτιαξα κι εγώ σήμερα, πολύ πιο απλή βέβαια από την δική σου που φαίνεται νοστιμότατη!
Καλό βράδυ!

mia maria είπε...

Από τις πιο αγαπημένες μου πιτούλες!
καλό μήνα:)

Ελευθερία είπε...

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ οχι μονο το πρωτο κομματι, αλλα καιμολις βγηκε απο το φουρνο.
οσο για το κρασακι ειναι απο το χωριο, σπιτικο κι αυτο
οριστε να φαμε

dhmhtra οπως τα λες γρήγορη, εύκολη και πολύ νόστιμη!!!!!

Ελπινίκη τελικα μας αρεσουν οι ιδιες συνταγες!!!!

irida ειναι πεντανοστιμη!!!!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ εχεις δικιο για την ονομασια, αλλα... οπως και να την λενε... ειναι πεντανοστιμη

cook οποιος την φαει την ξανατρωει σιγουρα!!!!

ΕΛΕΝΑ πιτα να ειναι κι οτι να ναι!!!!

mia maria και εγω τις λατρευω, τωρα θα κανω και μια με σπανακι!!!

Eri είπε...

Συγχαρητηρια για το μπλογκ σου συνονόματη! Αυτη τη πιτα θα την κάνω σίγουρα αλλά και πολλά άλλα! Φιλιά!