Υλικά
1 κούπα φαρίνα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα γάλα
½ κιλό τυρί φέτα
1 κουπα κασέρια διάφορα τριμμένα
φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές σουπας βιταμ
4 αυγά
πιπέρι
προαιρετικά
δυόσμο ή ρίγανη
Εκτέλεση
χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το τυρί και το κασέρι και τα χτυπάμε να γίνουν ένας λείος χυλός.
Προσθέτουμε το τυρί και το μισό κασέρι.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί, το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά να πάει παντού.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει, περίπου στα 30-45 λεπτά.
Δεν ξεχνώ
Μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές βάζοντας χρωματιστές πιπεριές σε κύβους, μπέικον και ότι άλλο έχει το ψυγείο μας, αν και εμείς την προτιμούμε μόνο μα τυρί και κασέρια.
καλή επιτυχία
10 σχόλια:
εγώ παίρνω το πρώτο κομμάτι;
αγαπημένη γεύση!!!!
φέρε και κόκκινο κρασάκι!!!!!
Καλημέρα...μια συνταγή γρήγορη, εύκολη και πολύ νόστιμη!
Την κανω κι εγω συχνα αυτην την πιτα και μας αρεσει πολυ!
γίνεται..πεντανόστιμη....καλή εβδομάδα!!!!
Τέτοια πίτα, που την λένε Γυμνή, φάγαμε στα Ζαγοροχώρια και ήταν πολύ νόστιμη.
Σε μένα φαίνεται παράξενο μα λέγεται πίτα κάτι που δεν εχει φύλλο.
Κάτι παρόμοιο, με καλαμποκάλευρο, κάνουν στην Καλαμπάκα και το λένε "πλαστό".
Καλή Εβδομάδα!
ή αλλιως τεμπελόπιτα,ή κασιοπιτα στα ζαγοροχωρια ή ζεματούρα με καλαμποκάλευρο στη Θεσσαλια...όπως και να είναι,σιγουρα παντως πολυαγαπημενη και πεντανοστιμη...νομιζω δεν υπάρχει μαγειρικο μπλογκακι που να μην την εχει τιμήσει και υμνήσει!
Μια αλευρόπιτα ηπειρώτικη έφτιαξα κι εγώ σήμερα, πολύ πιο απλή βέβαια από την δική σου που φαίνεται νοστιμότατη!
Καλό βράδυ!
Από τις πιο αγαπημένες μου πιτούλες!
καλό μήνα:)
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ οχι μονο το πρωτο κομματι, αλλα καιμολις βγηκε απο το φουρνο.
οσο για το κρασακι ειναι απο το χωριο, σπιτικο κι αυτο
οριστε να φαμε
dhmhtra οπως τα λες γρήγορη, εύκολη και πολύ νόστιμη!!!!!
Ελπινίκη τελικα μας αρεσουν οι ιδιες συνταγες!!!!
irida ειναι πεντανοστιμη!!!!!
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ εχεις δικιο για την ονομασια, αλλα... οπως και να την λενε... ειναι πεντανοστιμη
cook οποιος την φαει την ξανατρωει σιγουρα!!!!
ΕΛΕΝΑ πιτα να ειναι κι οτι να ναι!!!!
mia maria και εγω τις λατρευω, τωρα θα κανω και μια με σπανακι!!!
Συγχαρητηρια για το μπλογκ σου συνονόματη! Αυτη τη πιτα θα την κάνω σίγουρα αλλά και πολλά άλλα! Φιλιά!
Δημοσίευση σχολίου