Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες σπορέλαιο
1 κούπα μήλο τριμμένο στον τρίφτη
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
10 κουταλιές σούπας κονιάκ
1 μπεκιν παουντρερ
½ κουταλάκι σόδα φαγητού
λίγη κανέλα
λίγο γαρίφαλο
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά να αφρατεψουν.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Μετά το κονιάκ και μετά τα μήλα.
Στο μεταξύ ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι το μπεκιν, την σόδα, το γαρίφαλο και την κανέλα και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Προσθέτουμε και το αλεύρι στο μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Τέλος βάζουμε και τα καρύδια να πάνε παντού.
Βάζουμε την ζύμη μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου.
Αφού κρυώσει μπορούμε να το αχνίσουμε ή να κάνουμε ένα λίγο αρύ γλασσο με άχνη και λεμόνι.
Δεν ξεχνώ
Όλα τα ποτά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα, αφού μαγειρευτούν το αλκοόλ εξατμίζετε, μένει μόνο το άρωμα.
Εγώ δεν έβαλα τίποτε επάνω γιατί το δίνω στα παιδιά στο σχολείο και... λερώνονται.
Καλή επιτυχία
3 σχόλια:
Ωραιότατο για να συνοδεύσει το καφεδάκι μας, αλλά και υγιεινό κολατσιό για τα πιτσιρίκια!
Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι!
Αύριο το πρωί με το καφεδάκι θα είναι ό,τι πρέπει...
Μέχρι εδώ μοσχοβόλισε....
Δημοσίευση σχολίου