Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Μπισκοτογλυκό με ανανά



Υλικά
2-3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 κιλό γιαούρτι
1 ζαχαρούχο
μια κονσέρβα κομπόστα  ανανά
2 φακελάκια ζελέ

Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας ετοιμάζοντας το ζελέ μας, σύμφωνα με τις οδηγίες του και το αφήνουμε να κρυώσει ενώ το ανακατεύουμε που και που.
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ και αφού αδειάσουμε επάνω του το ζαχαρούχο το χτυπάμε με το μίξερ να γίνει ένα.
Παίρνουμε ένα μακρόστενο τάπερ ή ταψί και απλώνουμε δυο σειρές μπισκότα και από πάνω βάζουμε την μισή κρέμα γιαουρτιού.
Ξανά δυο σειρές μπισκότα και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα γιαουρτιού.
Κλείνουμε με μια τελευταία στρώσει μπισκότα και από επάνω βάζουμε τον ανανά όπως μας αρέσει.
εγώ τον κόβω κομματάκια για να μπορεί μετά να κόβετε πιο εύκολα το γλυκό.
Το βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε το ζελέ να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο και το περιχύνουμε με το ζελέ και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει το ζελέ.
Συνήθως το κάνω το βράδυ και το τρώμε την επομένη.

Δεν ξεχνώ
Αν δεν το θέλουμε τόσο στεγνό μπορούμε να μην βάλουμε διπλή σειρά μπισκότα για να έχει πιο πολύ κρέμα. Επίσης μπορούμε να παραλείψουμε την τελευταία σειρά μπισκότων και να βάλουμε τον ανανά απευθείας στην κρέμα γιαουρτιού. Απλός θα πρέπει πρώτα να σκουπίσουμε με χαρτί κουζίνας τον ανανά για να μην βγάλει υγρά του στην κρέμα.
Ένα ακόνη μικρό μυστικό είναι ότι στο ζελέ χρησιμοποιώ το ζωμό από την κομπόστα για να γίνει πιο γευστικό.




Δεν υπάρχουν σχόλια: